От х:

Днес в x:

Спират от движения тежките камиони за 48 часа при усложнени метеорологични условия

Камионите над 12 т. ще бъдат спрени от движение при двата прогнозни дни с тежки метеорологични условия, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура“.

Забраната ще важи при усложнени метеорологични условия за периода от 9 ч. на 5 януари до 9 ч. на 7 януари и засяга движението на тежките возила по републиканските пътища. Мярката е предотвратяване на

задръствания и блокиране на останалите превозни средства, а и за да се осигурят нормални условия за работа на снегопочистващата техника.

Решението кои участъци и кога ще бъдат затворени ще се взимат от Междуведомствения щаб, в който участват представители на Главна дирекция „Национална полиция“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Агенция „Пътна инфраструктура“, ИА „Автомобилна администрация“ и техните подразделения, които отговарят за организиране на трафика в зимни условия.

Препоръчва се на шофьорите да не предприемат пътувания в края на седмицата, в дните с прогнози за обилен снеговалеж, силен вятър и ниски температури поради опасност от навявания и заледявания. Службите припомнят още на шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, заредени резервоари и батерии на телефона, да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини