От х:

Днес в x:

Енергото с двойно повече аварийни екипи за идващите бури и студ

Двойно повече екипи от обикновено от ЕВН са в готовност да реагират при необходимост в следващите дни, за които прогнозата е за силен вятър и зверски студ.

Мобилизирани са 150 екипа, а от дружеството съобщиха, че имат възможност за включване и на още сътрудници и техника при извънредни ситуации.

Предвид очакваното влошаване на метеорологичните условия в близките дни, за които метеоролозите предупреждават, че най-тежките снеговалежи и навявания ще са в Южна България, вече работи и Кризисен щаб на компанията, който подготвя превантивно дейностите при проблемна ситуация.

Основна трудност при тежка зимна обстановка със снегонавявания са затворените пътища и невъзможният достъп до електропроводи, анализират от електроразпределителното дружество, което през миналата година изпита на гърба си подобна ситуация на труден достъп до скъсани важни електропроводи на територията на общини в Хасковско и Кърджалийско.

Предизвикателство пред аварийните екипи и сега ще са обледяването на електропроводите при минусовите температури, скъсването на въздушните проводници и счупени от паднали дървета железобетонни и железорешетъчни електрически стълбове.

Като част от подготовката си EVN е позиционирало по места мобилни агрегати, техника, инструменти и материали за авариен резерв. В това число влиза и специализирана механизация – високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, както и АТВ за труднодостъпните райони.

Освен това на дежурните екипи по места са раздадени снегоходки и щанги за сваляне на лед от проводници. Диспечерските центрове на EVN България осъществяват денонощен контрол и наблюдение на електроразпределителната мрежа.

При проблеми от дружеството съветват да се подават сигнали на телефон 0700 1 0007.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ен
    ЕНЕРГЕТИК
    8 0
    16:28, 4 яну 2017
    Всичко в ЕВН е позиране.
    Неможе в град като Хасково в цели квартали да няма ток по 5-6 часа .Няма постояно дежурни които да реагират веднага на аварийте и да познават схемата на СР.Н.- докато се събудят ,докато се съберат и качат на колата са 2 часа и още 2 ч. да търсят повредата по трафопостове и стана обяд .
    Австрийците не искат да отчитат аварийноста и колко време стоят хората без ток - като основен показател за тяхната дейност .Единствено ги интерисува парата която ще смъкнат от нашата енергетика и от народа .Но в случая важи правилото не е луд този който е изял баницата , а който му я дал . Така , че бедни ми народе не се надявай , че ще дойде скоро тока - вземи си свещи и топливо и не чакай австриец да те стопли.
    Това Ви го казва бивш ЕНЕРГЕТИК от Енергото
  • 2
    Uu
    uuuuuuuuuuuuuu
    1 0
    16:49, 4 яну 2017
    Някои от служителите се крият в колите в крайните квартали на града да им изтече работното време
Последни новини