От х:

Днес в x:

27 снегорина мобилизирани за снега, глоби за паркирани в нарушение коли

Да не се паркират автомобили по основни пътни артерии призова Общинският щаб по снегопочистване, който заседава днес, съобщиха от общината. Обсъждат се мерки за по-ефективно почистване от сняг и опесъчаване на улиците в града и общинската пътната мрежа предвид прогнозите за обилни снеговалежи и ниски температури в следващите дни. Една от основните пречки за бързо и качествено почистване на снега от улиците са паркиралите на платното автомобили. Шофьорите на неправилно паркираните коли ще бъдат санкционирани от дежурни служители на КОРЗ и Общинска полиция, предупреждават от общината.

В готовност за работа са 7 снегорина от ОП“ Екопрогрес“. Два от тях са и пясъкоразпръсквачи, има и един ръчен пясъкоразпръсквач. От снегопочистващата фирма „Атастрой“ са декларирали готовност с 12 снегорина за града и 2 пясъкоразпръсквача, както и за 8 снегорина за пътищата в общината и 1 пясъкоразпръсквач.

Почистването от сняг на тротоарите е ангажимент на сметопочистващата фирма. От община Хасково напомнят, че отговорността за почистване на снега пред офиси и търговски обекти е задължение на собствениците и наемателите им.

Гражданите могат да подават сигнали за непочистени и неопесъчени улици и пътища на телефона на щаба по снегопочистване 038 624939.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ел
    ели
    14 -1
    13:28, 4 яну 2017
    Моля публикувайте телефони и на двете снегопочистващи фирми, за да може да се сигнализира за непочистени и заледени улици. Не може по кварталите да се оставят хората на произвола и сами да се мъчат да се оправят!
    • Ща
      щаб по снегопочистване
      4 0
      16:10, 4 яну 2017
      038 624939 това е телефона на щаба по снегопочистване, има го в статията има го и на банер в сайта Хасково нет както и в сайта на общината. Там се приемат и координират сигналите за почистване, извън установения график
  • 2
    Ощ
    ощетен
    6 -2
    14:07, 4 яну 2017
    току що за 2 път минава машината за опесъчаване снимат се с телефоните и подминават а улицата е цялата в лед , Явно ул. Букет не е част от градската мрежа защото е малка и там не живеят хора а кучета а на телефоните ми викат че ще минат имало си план , е минават да ама само да се снимат явно и да отбият номер машините и работниците са на АТАСТРОИ с сини букви , е то след големия студ трябва да се евакуираме от тази улица
  • 3
    Ru
    RUSSLAND
    2 -3
    15:40, 4 яну 2017
    господа, питам ще има ли глоби и за почистващите фирми, ако не си свършат работата? не само да рекетират шофьорите на паркиралите коли, а и дахлията да си понесе отговорността!!!!
  • 4
    Др
    Драгоман
    0 0
    18:20, 4 яну 2017
    сметопочистващата фирма да си свърши работата по тротоарите на ул.Драгоман и ул.Сливница! Изобщо не се почиства ,а да не говорим колко коли има по тротоарите паркирани , по улицата не може да се ходи, тротоарите са заети от коли, майките с децата да летят ли?
  • 5
    Iy
    IYI
    1 0
    20:53, 4 яну 2017
    Зимата залепи звучен шамар на управляващите от герб, показа, че пари за снегопочистване няма, просто са окрадени.....
    И сега наближаващият снежен фронт се преекспонира . За да покажат герберастите, колко са готови, колко мислят за народа.....
    Сняг ще има, но щом управниците ни показват готовност да се борят с него, значи няма да е толкова много.... Впрегнали са всички медии да покажат апокалиптистични прогнози, нали избори ще има, трябва да покажем , колко сме добри....

Случаен виц

Последни новини