От х:

Днес в x:

Музикаутор: БНР трябва да плаща за музика колкото частните радиа

От 1 януари 2017 г. Българското национално радио няма право да излъчва музика от репертоара, управляван от сдружението на композитори, автори и издатели Музикаутор, а имено над 14 000 000 музикални произведения от цял свят. Причината за това е, че двете страни не постигнаха споразумение за размера на авторските възнаграждения, дължими от БНР, заявяват в позиция до медиите на организацията за защита на авторските права.

От Музикаутор подчертават, че  организацията им за колективно управление на права събира от ползвателите на музика възнаграждения и ги разпределя към авторите от цял свят, без да генерира печалба.

От организацията правят и следното уточнение:

От Музикаутор уточняват, че са изпратили две покани до БНР – една в началото и една в края на юни 2016 г., с което осигурили необходимото технологично време за преговори. Състояли се и три срещи, но до ноември 2017 г. организацията не получила реално никаква обратна връзка.

От Музикаутор съобщават и че чак на 27 декември 2016 г. БНР изпратили първото си финансово предложение, което обаче било твърде далеч от параметрите, обсъждани на предходните срещи.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини