От х:

Днес в x:

Четка за зъби с изкуствен интелект

Технологичната компания  Kolibree пуска първата четка за зъби с вграден изкуствен интелект Ara, която получи наградата за иновации на CES 2017.

"Патентовани алгоритми за дълбоко учене са вградени директно процесора с ниска консумация на енергия на четката за зъби. Суровите данни от датчиците минава през процесора, което позволява на системата да изучи вашите навици и усъвършенства точността ѝ, колкото повече се използва", обяснява Томас Сервал, основател и главен изпълнителен директор на Kolibree

Ara знае точно къде в устата си колко четкате, дори когато не е свързана с приложението за мобилно устройство. Данните за миенето на зъбите ви, независимо дали четката е онлайн или офлайн се записват (честотата, продължителност и райони). Те се синхронизитрат автоматично чрез Bluetooth Low Energy (BLE 4.0), когато приложението е отворено. Това надминава възможностите на всяка друга интелигентна четка за зъби. В допълнение, Ara предлага предимствата на електрическа четка за зъби плюс звукови вибрации, достатъчно нежни за ефективно премахване на плаката.

Работата на Ara в "офлайн режим" е нова стъпка в интернета на нещата в оралното здраве. В тригодишно проучване внесло яснота в поведението на потребителите на пъравата свързана четка за зъби на компанията. В проучването участвали над 10 000 души и така компанията разбрала, че децата са мотивирани да мият зъбите си, и са се научили да ги мият по-добре, когато ги приканва мобилната игра Go Pirate Kolibree (част от приложението Kolibree). Възрастните, от друга страна, не винаги приемат да са ангажирани с мобилно приложение - те са твърде заети, или не в настроение да се занимават със смартфон, когато е време да си измият зъбите. Затова Ara работи без смартфона.

Разработената за възрастни Ara ще бъде обект на голямо клинично изследване през пролетта на 2017 г. в САЩ и Европа. То трябва да покаже как изкуственият интелект може да промени ежедневното поведение на хората и да подобри на хигиената на устната кухина.

Освен изкуствения интелект, в четката за зъби има 3-D сензори за движение, акселерометър, жироскоп и магнитометър. Мобилното приложение (IOS и Android) показва личния ви резултат. Седмичен доклад на електронната ви поща дава представа колко добре сте си мили зъбите през последните седем дни.

Аra тежи 70 грама. Животът на батерията е 2 седмици, което прави пътуванията лесни.

Ara ще струва 129 USD, a предварителни поръчки се приемат в kolibree.com за 79 USD.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини