От х:

Днес в x:

Историческо: VW задмина Volvo в Швеция

За първи път от 56 години насам най-продаваните автомобили в Швеция не са с марката Volvo, съобщава местната асоциация на автомобилната индустрия.

За 2016 г. Volkswagen Golf е записал пазарен дял от 6%, като изпреварва трите най-популярни модела на Volvo - V70, S90 and V90, които общо достигат 5,7% от вътрешния пазар.

Резултатът на германския модел е записан в държава, където 22% от жителите карат именно Volvo, при това в годината след избухването на скандала с манипулираните дизелови двигател на Volkswagen, който се се отрази негативно на продажбите на концерна в цял свят. Част от обяснението може би е, че националната гордост Volvo от 2010 г. е китайска собственост, коментират анализатори.

Интересно е и друго - през 1962 г. най-продаваният модел в Швеция е Volkswagen Beetle, който е свален от върха от автомобилите на Volvo.

"Пазарът в Швеция ще продължи да се развива, благодарение на силната икономика на страна, добрата покупателна способност, ниските лихви на заемите и стабилният пазар на труда", предричат от асоциацията на шведските автомобилни производители.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини