От х:

Днес в x:

Тръмп: Няма сигурни компютри, аз разбирам от хакерство

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп каза, че "няма сигурни компютри", когато става дума за съхраняване на информация от частен характер.

Така той изрази скептицизъм относно сигурността на интернет комуникациите, които неговата администрация вероятно ще използва за всякакви нужди - от всекидневното планиране до международните отношения, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тръмп рядко използва електронна поща, но често пише в Туитър, отбелязва агенцията. 

"Ако имате да съобщите нещо наистина важно, напишете го и го изпратете по куриер, по старомодния начин. Защото ето какво ще ви кажа: няма сигурен компютър", посочи Тръмп пред репортери по време на новогодишно парти в своя клуб в Мар а Лаго във Флорида, където той е на коледна ваканция.

Стотици гости се бяха събрали в голямата бална зала на клуба, включително холивудската екшън звезда Силвестър Сталоун. Репортери бяха поканени да гледат пристигането на гостите. 

Тръмп неведнъж отхвърли обвиненията на американските разузнавателни служби, че Русия се е опитала да повлияе върху резултата от американските президентски избори чрез кибератаки.

След като президентът Барак Обама обяви по този повод санкции срещу Москва, Тръмп каза, че ще се срещне със служители от разузнаването идната седмица, за да научи повече за техните обвинения срещу Русия.

В същото време той изтъкна някои провали на разузнаването, като например твърденията за наличие на оръжия за масово унищожение в Ирак, станали повод за американското нахлуване там, като се обяви за експерт в тази сфера.

"Аз разбирам много от хакерство. Хакерските атаки са нещо твърде трудно доказуемо, така че е възможно в случая да е бил някой друг", каза Тръмп. 

А после многозначително добави, че знае и "неща които други хора не знаят, и те не могат да бъдат сигурни каква е ситуацията". 

Коментари в сайта

Последни новини