От х:

Днес в x:

83-годишният Ицко Финци ще става баща

83-годишният Ицхак Финци и 38-годишната му половинка Елизавета Боева ще стават родители.

По време на 60-ия рожден ден на Соломон Паси преди дни фотограф снима бременната Лиза. Актьорът не се отдели от нея, представяйки я на всички познати, пише "24 часа". 

"Ние, приятелите на Ицко, отдавна знаем и за връзката им, и за бременността на Лиза. Мисля, че е в шестия месец. Жена на 83 не може да роди, но мъж като Ицко доказа, че може да се направи бебе на такава възраст", коментира пред изданието режисьорът Джеки Стоев.

Преди време се появиха информации, че Ицко и Лиза са се оженили в тесен кръг, кумувал им е Джони Пенков. Актьорът има син Самуел Финци (50) от първата му жена - пианистката Гина Табакова. 

Елизавета Боева е родена на 22 август 1978 г. в София. Завършва Италианския лицей в Горна баня през 1997 г. Учи журналистика в държавния университет в Санкт Петербург и след 5 г. защитава магистратура по специалността "История на изкуството". Докато е студентка, работи като гид в Ермитажа. 

От 2001 г. до 2006 г. Лиза учи филмова и телевизионна режисура в класа на проф. Георги Дюлгеров и проф. Светослав Овчаров. Пътува до Санкт Петербург, където изнася лекции по история на изобразителното изкуство. В НАТФИЗ се дипломира с филма "13 кратки опуса за голям екран". През 2006-2010 е режисьор на документални филми в Европа и Америка. 

От 2011 г. е щатен преподавател по "Кино, реклама и шоубизнес" в Нов български университет. Води авторските курсове "Филмов анализ", "Тайните на великите шедьоври", "Американска литература и кино", "Световната класическа литература и киното" и др. През 2011 г. защитава дисертация "Битници и хипита. Америка, 1947-1973 г." и получава научна степен доктор. От 2016 г. вече е доцент

Лиза и Ицко имат няколко филма заедно. През 2012 г. с Анна Стефанова учредяват творческо обединение "Филизи 33". Първият проект, който продуцират, е филмът "Вера" (2012), в главната роля е Ицко Финци. Филмът е на руски език, отличен е с наградата "Златен Витяз" на едноименния фестивал в Омск, Русия. Следват игралните "Космос", "Лятото на Мона Лиза", в който Финци не играе само Джокондата. Той е и Леонардо да Винчи, и Пикасо, и Аполинер, и статуя, и улица. Като визия и структура филмът няма аналог досега в нашето кино. 

Следващите филми са игралният "Магарешка опашка" (2014) и художествено-документалният "Аз бях Керуак" (2014). И в двата в главните роли е Ицко Финци.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Де
    ДЕГЕНЕРАТ
    9 -1
    12:09, 1 яну 2017
    Чифута ицко финци е пръднал в гащите ,най вероятно някой му е помогнал с правенето на бебето
Последни новини