От х:

Днес в x:

Бойко Ноев: България е на седмо място в света по износ на оръжие

България е конкурент на Русия на няколко важни пазара - в Азия и Африка, където българските производители печелят търгове и изпреварват руснаците с качеството и цена, обясни той

"България е в световната 7-ца по износ на оръжие за страните извън Европа и развитите индустриални региони", заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев в ефира на Blooomberg TV Bulgaria.

По думите му България спазва стриктно правилата за производство и търговия с оръжие и стоки с двойна употреба.

Бившият министър на отбраната коментира и въпроса с намереното българско оръжие в складове на бунтовници в сирийския град Алепо и руските обвинения за незаконен износ на ембаргови страни.

"Зад искането за признаване на лицензи стои нещо друго. България е конкурент на Русия на няколко важни пазара - в Азия и Африка, където българските производители печелят търгове и изпреварват руснаците с качеството и цена", обясни той. 

През 2015 България е изнесла продукция за $750 милиона, коментира още той.

20 000 души са активно заети в областта на военна индустрия.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    1 0
    20:12, 29 дек 2016
    Ами то ние едно единствено нещо можем да правим --Да произвеждаме оръжие и те искат и това да ни отнемат Ееееееее как да съществуваме тогава Имного пара сме получили от тоа износ бе 750 мил долара и къде отидоха тия пари Ало ПЕНСИИТЕ Вие да почувствахте нещо от тия много пари ЕДВА ЛИ Те вероятно са в нечия КАСИЧКА НО КОЯ
Последни новини