От х:

Днес в x:

Nokia пуска първия си Android смартфон в началото на 2017

Потвърдено е, че Nokia ще пусне два модела Android телефони още в началото на 2017. Предишните слухове бяха за последното тримесечие на 2016 г., но това не се случи. Nokia явно ще обяви телефоните на MWC 2017 и скоро след това те ще се появят на пазара.

Говори се, че новите Nokia ще са издръжливи и батерията им ще е като при добрата стара Nokia 3310 - до 22 часа време за разговори и 31 дни в режим на готовност. Двата телефона - които идват с класическите игри Snake и Nitro Racing - ще се продават в началото на следващата година. И има слухове, че те ще бъдат последвани от още три модела, според Gadget 360.

Според слуховете, най-очакван e Nokia E1 с новия Snapdragon 835 процесор и 6GB оперативна памет. Другият се предполага да е със Snapdragon 835 и "само" 4 GB оперативна памет. Carl Zeiss ще се върне в единия или и в двата смартфона с настройка на камерата с двойна леща, подобно на LG G5 и iPhone 7 Plus

Екраните ще са 5" и 5.7", с WQHD или FHD резолюцияi.

Nokia вече е собственост на HMD, финландска компания. Ето как компанията се описва в своите официални материали:

"Nokia е известна по цял свят със своята история в иновациите, включително в областта на мобилните телефони. Новият дом на телефоните Nokia - HMD ще напише следващата глава в тази история. HMD планира за бъдещите си смартфони и таблети с марката Nokia  да са под управлението на операционна система Android, с което се обединява една от световните емблематични марки мобилни телефони с водещия софтуер и мобилни приложения."

Главният изпълнителен директор на HMD Арто Нумела казва пред Economic Times Индия, че предстоящите Nokia Android телефони ще останат верни на традициите на Nokia. Той обещава дизайн и качество, в които хората веднага ще разпознаят Nokia.

Нумела казва, че Nokia ще бъдат изключително конкурентни по отношение на ценообразуване и характеристики.

Според скорошни публикации цените на предстоящите Android телефони на Nokia в някои случаи може да са 150 USD. засега се знае само, че Nokia D1C с 3GB RAM ще струва 200 долара, докато ниския клас с 2GB RAM ще бъде само 150 долара.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Яя
    яя
    0 -7
    14:55, 29 дек 2016
    Нокия умря. Мъртъв не се съживява. Скъпи и прост... Виж коментара
Последни новини