От х:

Днес в x:

Альоша Димитров загуби битката с рака

Бившият футболист и треньор Альоша Димитров загуби битката с рака. Треньорът, който отдаде много години от живота си в работа в детско-юношеските школи на ЦСКА, Левски и други водещи клубове, е починал тази сутрин, съобщиха негови близки пред Блиц Спорт.

Альоша Димитров е роден на 24 ноември 1951 г. В кариерата си е играл за Родопа (Смолян), Локомотив (Пд), Академик (София), ЦСКА и "Спартак" (Плевен). В продължение на дълги години работи в детско-юношеските школи на Левски и ЦСКА. Бил е още старши треньор на Септември (Сф), както и селекционер на юношеския национален отбор.

Той остава в историята на клубния ни футбол с двата си гола за ЦСКА срещу Гленторан (Северна Ирландия) в турнира за КЕШ през сезон 1981/82, като вторият е повече от скъпоценен.

В първия мач "червените" печелят с 2:0 след точни изстрели на Альоша Димитров и Радослав Здравков, но на реванша северноирландците вкарват две попадения и се стига до продължения.

В тях Альоша вкарва отново - този път от пряк свободен удар. Така Димитров измъква "армейците" от тежката ситуация, класирайки ги за четвъртфиналите, където те елиминират Ливърпул на 17 март 1982 година.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини