От х:

Днес в x:

Спецпроверки на прокуратура и полиция по празниците, засечен е само един пиян шофьор

Трима прокурори от Районна прокуратура-Смолян участваха в специализирана операция, съвместно с екипи на полицията, с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия и управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Акцията се проведе преди няколко дни на територията на централната градска част на град Смолян и по направленията с. Момчиловци-с.Петково и с. Смилян-с. Арда. Районният прокурор Георги Кърпаров и прокурорите Станчо Станчев и Георги Харизанов извършиха проверки на провежданата акция и се включиха в трите полицейски екипа към сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Смолян и РУ на МВР-Смолян.

По време на операцията, проведена в тъмната част на денонощието, са били проверени 62 лица, шофирали моторни превозни средства, като само един от тях е шофирал след употреба на алкохол. Констатирани са общо 10 нарушения по Закона за движение на пътищата – неспазване на пътните знаци, неправилно спиране и паркиране, нередовни документи, неизползване на обезопасителни колани и др.

Проверката на Районна прокуратура-Смолян по време на специализираната операция е разпоредена в изпълнение на функцията на прокуратурата по упражняване на надзор за законност според Закона за съдебната власт. Статистиката сочи, че на територията на гр. Смолян от юли 2016 г. до момента има спад на делата спрямо водачи, шофирали след употреба на алкохол, като са били образувани 17 наказателни производства. За същото време през 2015 г. делата са били 21.  

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини