От х:

Днес в x:

Отиде си Джордж Майкъл

    Певецът Джордж Майкъл почина на 53-годишна възраст, съобщи неговият пиар. Той си е отишъл спокойно в дома си в Горинг, Оксфордшър.

    В съобщението се казва: „С голяма тъга потвърждаваме, че нашият обичан син, брат и приятел Джордж си отиде спокойно у дома (...) Семейството моли личното му пространство да бъде зачитано в този труден и емоционален период. Няма да има повече коментари на този етап“.

    В дома на звездата е била изпратена линейка в 13:42 ч. по Гринуич (15:42 ч. наше време), но екипът само е констатирал смъртта на певеца, съобщи бТВ. Полицията я разглежда като неизяснена, но няма подозрителни обстоятелства, съобщи BBC.

    Джордж Майкъл, чието истинско име е Йоргос Кириакос Панайоту, е роден в Северен Лондон на 25 юни 1963 г. Той стана известен през 80-те като част от Wham!, а по-късно разви самостоятелна кариера. Има продадени над 100 млн. албума. Наскоро беше съобщено, че работи по нов, заедно с продуцента и текстописец Ноти Бой (Naughty Boy). Им три награди „Брит“ и две „Грами“.

    През последните години звездата имаше проблеми със закона. През октомври 2006 г. той се призна за виновен за шофиране под въздействието на наркотици и му беше забранено да сяда зад волана. Две години по-късно беше хванат с наркотици, включително крек. През септември 2010 г. той беше осъден на осем седмици затвор, след като през юли същата година се вряза с джипа си в магазин в Северен Лондон.

    След години на спекулации, които отказваше да коментира, през 1998 г. певецът призна, че е хомосексуален. През 2011 г. Майкъл отложи серия концерти, след като беше хоспитализиран заради пневмония. Оказа се, че се е наложила трахеотомия и е бил в безсъзнание през голяма част от престоя си в болница.

    По-късно самият певец каза, че е бил на косъм от смъртта.

    След съобщаването на новината за смъртта на певеца Елтън Джон публикува в инстаграм профила си снимка с него и написа: „В дълбок шок съм. Изгубих обичан приятел - най-милата и щедра душа и брилянтен артист. Сърцето ми е със семейството и феновете му“.

    Източник: бТВ

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ко
      Колчо слепеца
      1 -14
      16:10, 26 дек 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    Последни новини