От х:

Днес в x:

ДПС връща Христо Бисеров в редиците си

Начинът, по който завърши съдебното дело срещу Христо Бисеров, ни дава пълно основание да възстановим изцяло членствените му права в редиците на ДПС. Това се казва в позиция на лидера на партията Мустафа Карадайъ, публикувана на интернет сайта на ДПС.

Карадайъ отбелязва, че позицията на партията и на парламентарната група е във връзка с решението на Върховния касационен съд (ВКС) от 20 декември, с което окончателно бе потвърдена изцяло оправдателната присъда на Бисеров. От ДПС приемат с доверие акта на българския съд.

В изявлението се посочва, че преди три години са заели позиция, която имала за цел да спомогне казусът да се решава единствено в рамките на съдебната система и в полето на правото. Оттеглянето на Христо Бисеров от заеманите от него политически позиции изиграло положителна роля в тази посока.

От ДПС са убедени, че са постъпили правилно и че това е верният модел на политическо поведение в една правова държава. Важен гарант за справедливо правораздаване на базата единствено и само на закона било намирането и съблюдаването на точната граница между партийната и политическата дейност от една страна и независимостта на съдебните органи от друга.

Мустафа Карадайъ изразява съжаление, че това тяхно разбиране не е било споделено от всички. От определени политически и сродни на тях среди били положени усилия казусът да се политизира и да се превърне в оръжие срещу ДПС. Днес за пореден път става ясно, че такова поведение винаги се обръща срещу своите автори и изпълнители, категоричен е Карадайъ.

Той подчертава, че от партията не очакват някой да им се извини за изречените думи и извършените действия. Изразяват надежда последователното и принципното им поведение да бъде оценено.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    6 0
    08:55, 24 дек 2016
    Поредната колективна наглост срещу справедливостта. Съдебната система е прогнила из основи, а олигархията пее, танцува и печели на гърба на нормалните хора в държавата. Много станаха тези като Христо Бисеров. Докога ли ще се бави тоя Видовден.
Последни новини