От х:

Днес в x:

Щангистът Христо Сотиров четвърти на международно в Баку

    Състезателят на хасковския клуб „Бяла мечка“ Христо Сотиров остана на крачка от медал в международен турнир по вдигане на тежести в Баку. 19-годишният възпитаник на треньора Живко Архондев записа резултати от 116 кг в движението "изхвърляне" и 142 кг в "изтласкването". Класирането се осъществи по системата Синклер, според която се сборуват постиженията на спортиста и личното му тегло. Това го изпрати на четвърто място в групата на юношите до 20 г., въпреки че той реализира по-добри резултати от бронзовия медалист в класирането.

    Ивайловградчанинът участва в надпреварата в столицата на Азербайджан като част от националния отбор на България.

    Републиканският шампион от 2014 г. е доволен от представянето си, но амбицията му е следващата година да подобри резултатите си. Националите на България бяха водени от бронзовия медалист от Олимпийските игри в Атина Величко Чолаков.

    Христо Сотиров има два приза за Спортист на година при юноши и девойки - за 2013-та и 2014-та, когато стана съответно вицешампион и шампион в европейски първенства. Преди дни пък беше класиран на седмо място в листата на Спортист на спортното в Хасково „Стефан Караджа“ за 2016 г.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини