От х:

Днес в x:

Нана Гладуиш: 1200 не успяват да преборят рака на гърдата всяка година

    Всяка година в България има около или над 3200 нови случаи на заболели от рак на гърдата. 1200 не успяват да се преборят със заболяването. Общото число на жените с тази диагноза в страната е над 50 000. Статистиката съобщи основателката на фондация „Една от осем“ Нана Гладуиш, която беше гост на благотворителния коледен розов базар в подкрепа на жените, страдащи от рак на гърдата, който беше открит днес в областна администрация в Хасково. Тя допълни още, че именно статистиката в страната е основание фондацията да се казва точно така – защото една от осем жени до 82-годишна възраст се разболява и бива диагностицирана с рак на гърдата.

    Приветствия и благодарности изказаха организаторът на благотворителната инициатива Цвети Кънчовска, зам.-областният управител на Хасково Валентин Ангелов и зам.-кметът Милена Трендафилова. Водещ на официалната част бе Теодор Тодоров – Тео.

    На масите в областна администрация са изложени стотици изработки, които са дарени безвъзмездно от дарители, включително от Лондон и Кипър. В изложението има дрехи, картини, картички, детски творби, козметика, накити и най-разнообразни сувенири. Сред клиентите имаше както млади момичета, така и възрастни жени на по 80 г., също и мъже. Присъствието на представители на мъжкия пол не е изненадващо, защото се обяснява с факта, че в последните години коварното заболяване покосява и мъже.

    Най-възрастна сред посетителките бяха 80-годишната Калинка Ташева, както и поетеса Лидия Налбантова, която също е била сред засегнатите от рак на гърдата, при това двукратно. „В този период съм написала 12 поетични и сатирични произведения“, заяви хасковллийката и рецитира едно от стихотворенията си.

    Розовият базар ще остане на разположение до петък, като желаещите могат да го посетят в интервала от 15 до 19 часа.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Сл
      Сланинко
      4 -6
      20:50, 21 дек 2016
      За сведение на нана -- преборване на раке няма Може да има отлагане но не и преборване
      • Не
        Незапознат
        2 -5
        22:39, 21 дек 2016
        Безмисленно е да се повтаря това.Всякой го знае но никой не иска да го приеме.Всичките искат да живеят а не да умират болезнено.Затова се хващат за надеждата като удавници за сламка.Вярата им е лекарството за психиката.Нищо че действието му е мимолетно.Оставете ги да си го вземат.Преди време се опитах да им го отнема.И разбира се ме пометоха.Изкараха ме едва ли не убиец.Не правете тази грешка.Оставете който иска да се залъгва.На някои само това им остава.
    • 2
      Аз
      аз
      2 0
      13:20, 29 дек 2016
      А да попитаме каква е сумата от даренията и къде е на кого са дарени парите

    Видеа по темата

    Последни новини