От х:

Днес в x:

Фризьори и маникюристи с безплатни услуги за пострадали от рак на гърдата

    Благотворителния коледен, но розов базар в подкрепа на жените, пострадали от рак на гърдата започва утре във фоайето на областна администрация Хасково. В него ще са включени картини, картички, детски творби от различни школи, дрехи, сувенири, декупаж, еко козметика от Лондон, ръчно изработени свещи от Кипър и други.

    Организатор на каузата е хасковлийката Цвети Кънчовска, която през март тази година е преборила коварното заболяване. Инициативата е подкрепена и от редица други съмишленици, които създадоха група в социалната мрежа с името „Ангели в розово“.

    Цвети Кънчовска и нейните съмишленици от Хасково работят в партньорство с фондация „Една от осем“. Основателката на фондацията Нана Гладуиш утре ще бъде вип гост на откриването на благотворителния базар. Един от символите на базара са розовите топки за коледна украса. „Всяка година ние купуваме по една нова играчка за елхата си. Тази година аз ви предлагам всички да си купим по една розова топка от Розовия базар“, призова Цвети Кънчовска, която от 15 г. живее в Лондон. Водещ на инициативата утре ще бъде Теодор Тодоров – Тео.

    На представянето на базара Цвети и Тео обявиха, че много специалисти са в готовност за подпомагане на засегнатите от рак на гърдата, които са наречени розов екип ентусиасти – Ники Иванов (стилист), Татяна Радева (фризьор), Айше Реджеб (масажист), Даяна Георгиева (грим), Атанаска Радева (миглопластика), Станислава Русева (маникюр), Силвия Вълканова (перманентен грим), Красимира Богданова (псхилог) и други. Нуждаещите се ще могат да ползват услугите още на диетолог, адвокат и боуен терапевт. „Пострадалите трябва да знаят, че този екип би ги направил толкова красиви, колкото преди да заболеят“, каза Цвети.

    Базарът ще продължи три дни - от 21 до 23 декември включително от 15 до 19 часа. Събраните средства ще отидат за фондация „Една от осем“ в подкрепа на пострадалите от рак на гърдата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини