От х:

Днес в x:

"Билд": Светослав може да бъде обвинен в опит за убийство!

Прокурорите в Германия може да повдигнат обвинение в опит за убийство срещу 27-годишния български гражданин Светослав Стойков, който нападна брутално в гръб млада германка на стълбите в берлинското метро, съобщава вестник "Билд".

В заповедта за арест на Стойков се уточнява, че той е издирван за нанасяне на тежка телесна повреда. Но към момента не е ясно дали това ще бъде окончателното обвинение срещу него.

Говорителят на прокуратурата Мартин Щелтнер подчерта, че решението ще бъде взето след приключване на разследването: "Разбира се, че не изключваме опит за убийство".

Dnes.bg припомня, че българинът, който бе арестуван в събота следобяд в Берлин, е бил разпознат от охранител в общежитие за бежанци.

Роднина на Стойков се бил регистриран като бежанец в дома и Стойков и братята му всеки ден ходели в дома да го взимат и извеждат. Връщали се вечер пияни. Тъй като в бежанските общежития алкохолът е забранен, те изсипвали бутилките бира, които носели, демонстративно на земята. Държали се изключително провокативно и причинявали неприятности.

Затова и охранителят, който се представя ред в. "Билд" като Али, разпознал веднага Светослав на видеото.

"Те винаги носеха едни и същи дрехи", казва той пред вестника. За да се увери, изгледал видеото и на екран с високо качество при началника си, след което се обадил в полицията.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини