От х:

Днес в x:

Кунева: Не ни е необходима холограма на правителство

Не ни е необходима холограма на правителство. Ако няма воля за истинско управление, съставянето на правителство за два-три месеца е излишно, заяви пред БНР вицепремиерът в оставка Меглена Кунева.

По думите й Реформаторският блок трябва да бъде в добра кондиция, защото така или иначе се върви към предсрочни избори.

Според нея РБ е длъжен да поддържа диалога и да проведе консултации, след като е получил мандата от държавния глава, но дали ще се стигне до съставяне на правителство, е въпрос не само на математика, но и на воля и консенсус.

В РБ има колеги, които са по-оптимистични, че може да се състави кабинет и други, които са по-малко оптимистични, посочи тя и допълни, че отказът на депутатите да подкрепят антикорупционния закон е намалил шансовете за сформиране на реформаторско мнозинство в този парламент.

На въпрос дали би се оказала от закона, за да се състави кабинет, Кунева беше категорична – не.

Тя коментира също, че настоящата политическа криза поставя предизвикателства пред българското председателство на Съвета на ЕС.

При едни избори в края на март новото правителство ще има едва половин година да се подготви до началото на българския мандат през януари 2018 г., добави Кунева и съобщи още, че през българското председателство ще се прави прегледа на единния цифров пазар на ЕС, което ще даде много възможности на българската ИТ-индустрия да се докаже на международна сцена.

Това, което ценя най-много от 2016 г., са срещите с хилядите хора, в това число и Учителския събор, на който поех обещание за увеличение на учителските заплати и което спазихме. Както и многото работа, която свършихме, за да може всеки следващ министър на образованието да тръгне от едно по-високо стъпало, каза още тя.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини