От х:

Днес в x:

Коледа изненада Български пощи - спряха доставките за САЩ

Български пощи временно спря доставката на куриерски пратки за САЩ, Китай (без Хонг Конг) и Южна Корея. От съобщение на сайта на пощите става ясно, че причината е натовареност на международните летище заради коледните празници. Първото съобщение за спиране на доставките на сайта на Български пощи е пуснато в петък. От него става ясно, че от 16 декември временно е спряно приемането на писмовни пратки, колети и куриерски (EMS) пратки за САЩ поради невъзможност за въздушен превоз.

С второ съобщение от същия ден пощите уточняват, че "продължават закъснения при доставката на входящи и изходящи международни пощенски пратки", нещо, което в първото съобщение не е посочено. Като причина е посочена натовареността по летищата за празниците и стачка "на един от най-големите превозвачи".

От Български поще заявяват, че забавянията "вероятно ще продължат и през следващите дни".

Читатели на OFFNews алармираха, че забавяне в доставките има още преди посочените от пощите дати. За много пратки, които са изпратени в края на ноември все още няма информация да са достигнали до крайния получател. В един от случаите за пратка от 11 декември е посочено, че два дена по-късно е доставена в "междинна станция", но до момента не е напуснала страната.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини