От х:

Днес в x:

Жените в календара на Pirelli за 2017 (видео)

Легендарният календар на Pirelli излиза за 44-ти път, озаглавен "Emotional". През 2017 той "внушава индивидуалност, чувствителност и смелостта да бъдеш себе си", по думите на Питър Линдберг на международното представяне на новия календар в Париж. Германският фотограф подчертава, че неговата цел "не е да заснеме перфектни тела за календара, а да улови чувствителност и емоция, изкарвайки наяве душите на жените в снимките, което ги прави по-голи, отколкото ако са голи".

Повечето от жените са актриси - Джесика Частейн, Пенелопе Крус, Никол Кидман, Руни Мара, Хелън Мирън, Джулиан Мур, Лупита Нионго, Шарлот Рамплинг, Леа Сейду, Ума Търман, Алисия Викандер, Кейт Уинслет, Робин Райт, и Джан Зии. Специален гост е Анастасия Игнатова, професор по политическата теория в Московския държавен университет.

Видеото е "зад кулисите" на фотосесиите, като самите актриси обясняват какво е чувството да бъдат пред обектива на Линдберг. Ума Търман казва, че се чувства "като на интервю, но с камера", докато за Пенелопе Крус усещането е "сякаш вижда в душата ти."

"Исках да покажа жените по различен начин. Направих това като поисках актриси, които винаги са играли важна роля в живота ми, да опитам и да бъда толкова близо до тях, колкото е възможно чрез моите снимки. Като творец чувствам, че имам отговорност да освободя жените от идеята за вечната младост и идеала за съвършенство в обществото, който е невъзможно да се постигне ", казва самият Линдберг.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини