От х:

Днес в x:

Работници на ВиК спират гейзер като водолази, целите вир вода на студа

Изображение 1 от 5

    Работници на ВиК Хасково се бориха с истински гейзер при температури малко над нулата днес по обяд. Хората бяха без специални защитни облекла, а работникът под еднометровия воден стълб бе целият вир вода, видя Haskovo.net.

    Неколцината мъже отстраняваха аварирала тръба по коритото на реката на бул.„Илинден“, до моста срещу бившите товарни таксита. Те бяха със стандартно работно облекло, което обаче едва ли им върши работа под гейзера, бликнал от спуканата тръба.

    Според шефа на „Район Хасково“ във ВиК Иванко Милушев не е имало никаква опасност хората му да премръзнат. По думите му аварията е отстранена, няма квартали без вода и това е най-важното.

    На въпрос на Haskovo.net за наличието на специално защитно облекло, необходимо при отстраняване на повреди в подобни ситуации - ниски температури и висок воден стълб, шефът на ВиК -Хасково инж. Тодор Марков реагира първоначално с думите: Те да не са водолази, че да им трябват неопрени!

    Борбата на работника с бликналата водна струя, обляла го от глава до пети, обаче наподобяваше точно работа под вода.

    След кратък размисъл Марков посочи, че като административен ръководител си е свършил работата и е осигурил на звената, които работят на терен, всичко необходимо за специфичните условия на работа. „Имат по един неопренов костюм, ботуши, и всичко необходимо за всяка ситуация“, коментира Марков. Той предположи, че в случая са се налагали бързи действия по отстраняването на аварията и хората са действали максимално бързо. „Така са преценили, така са постъпили“, заяви лаконично ВиК-шефът.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Лу
      Лукарски -седесарски
      30 -12
      16:38, 14 дек 2016
      Милушев казал че няма опастност да премръзната А защо той плъха не даде пример как се работи с вода в тоя студ Марков пък казал че не са водолази да имат костюми Съдете сами какви ПЛЪХОВЕ управляват В и К Групата за отстраняване на аварии е няколко човека които работят всеки ден при такива условия но управлението на В и К е пълно с чиновнички по етажите които непрекъснато пият кафета и се разхождат от стая в стая Нека изритаме ГЕРБ а след това МАРКОВЦИТЕ и МИЛУШЕВЦИТЕ А П АНДРЕЕВ по често да навестява тия ГОВЕДА и да им ДРУСА АКТОВЕ
      • Зр
        Зрителя
        6 -8
        23:31, 14 дек 2016
        Усещам мераци на "глобалния" бивш управник-мръсник и присъдръжните МУ семейства да се връщат като се направят на загрижени за работниците и дейността водоснабдяване - късно е всички разбраха че сте само по инкасото номера втори път няма да мине.
    • 2
      Го
      Головодов
      16 -10
      17:02, 14 дек 2016
      "След кратък размисъл"Марков казал...Бре,че тоя човек можел да мисли.Да му се не надяваш.
    • 3
      Ам
      амииии
      19 -4
      19:57, 14 дек 2016

      Хора, това само трябва да ви навежда на мисълта колко е тежка работата на тези хора. Не ги псувайте, ами проумейте че хората са станали вир вода за да отстранят аварията. Аз съм им благодарна - измръзнали са, но аз и комшиите ми имаме вода. Благодаря ви В и К! Хората си носят кръста и си вършат работата, а вие една добра дума не казахте.

    • 4
      Ко
      Колега
      15 -3
      20:24, 14 дек 2016
      Колегата от първия коментар е прав напълниха управлението със чиновници.По цял ден се чудят какво да правят,дават им допълнителни стай защото другите отесняха,работа за един се върши от 2-3 човека.А за великия контролен блок да не говорим,по четерима в един джип и все пенсионери и навъртат стотици километра на ден,и отчитат дейност.А после се чудете защо е 3 лева водата,и искат повече да става.
    • 5
      Ко
      колега
      9 -2
      21:09, 14 дек 2016
      останаха 20 -30 човека които да работят по авариите в града и селата другите 100 120 са в администрацията
    • 6
      Ко
      Колега
      9 -3
      22:29, 14 дек 2016
      За първи път чувам че има контролен блок ,тези пенсионер нищо не правят затова няма да се оправи ВиК никога ,а до колкото до управителя без коментар.
    • 7
      Бл
      Бля бля
      4 -2
      20:25, 15 дек 2016
      На Гергьовден хората са без вода...кой е казал,че няма квартали без вода?
    Последни новини