От х:

Днес в x:

СДС: Ако Борисов откаже да стане премиер, капанът на БСП щраква

“Ако премиерът Бойко Борисов се откаже да направим опит да съставим кабинет, капанът щраква. Тогава всички в ляво ще пият от сладкото шампанско“, обясни в сряда заместник-председателят на СДС Костадин Марков пред бТВ. Той призова лидера на ГЕРБ да се включи активно в предстоящите разговори за формиране на правителство в рамките на този парламент.

"Премиер трябва да е Бойко Борисов. Представете си сега в Хитрино да ходи един служебен премиер. Той ще се моли на хората да го познаят", коментира Марков.

Според него в Реформаторския блок са наясно, че трудно ще убедят управляващата партия да направят кабинет, защото ГЕРБ вече върна мандата и се готви за предсрочните избори. В РБ обаче имали за цел да покажат алтернативна гледна точка на Борисов за управлението.

Преди ден представители на Реформаторския блок взеха мандата за съставяне на правителство. Знаково в президентство не се появи нито един от лидерите на основните партии в коалицията.

От ГЕРБ коментираха пред Mediapool, че остават твърдо на позиция за предсрочни избори. Борисов имал намерение да проведе разговор с хората от РБ, но всичко трябвало да приключи до петък.

Дори в ГЕРБ смятат, че би било "нелепо Лукарски или Кунева да са мандатоносители на кабинет, само за да им се угоди да постоят още малко на власт, тъй като повече нямат шанс за нея".

Официално Бойко Борисов коментира, че в момента не го интересува нищо друго, освен разчистването на цистерните в Хитрино.

Източник: http://www.mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    11
    1111
    1 -1
    12:53, 14 дек 2016
    Щтракат им мозъците на тези от СДС дето ни забиха на дъното.
Последни новини