От х:

Днес в x:

Шефът на ”Булмаркет”: Има комбинация от причини за взрива

Има комбинация от причини за трагедията в Хитрино – висока скорост, лоша инфраструктура и лоша сигнализация. Това обяви в интервю за bTV Станко Станков, управител на „Булмаркет”, чиято собственост е взривилата се на 10 декември влакова композиция.

Той уточни, че 20 от цистрените, които са пътували от Бургас към Румъния, са били пълни с пропилен, 3 – с пропан-бутан, една е била дефектна и е остнала празна и две са били резервни. Те са били натоварени, проверени и подредени от „Нефтохим” в  Бургас. Според нашата експертиза вагоните са били подредени правилно вагоните.

Станко Станков признава, че една от вероятните причини за инцидента е висока скорост. Той уточни, че при разследването машинистите са казали, че са карали с нормална скорост. Те разбрали, че се е скасала една от композициите, вторият машинист слязъл да провери и след две минути чул гръм.

Собственикът на „Булмаркет” е поканил специалисти от Германия да направят паралелно разследване. На въпроса дали се съмнява в българските институции той каза, че в България такава тежка влакова катастрофа с газ не е имало досега.

Станков твърди, че е 100% собственик на компанията „Булмаркет” и може да го докаже с документи.

Компанията ще обезщети пострадалите при трагичния инцидент, увери управителят й.

Станко Станков не се е срещал досега с близките на загиналите при инцидента и с хората, останали без домове, защото не е сметнал за уместно да го прави.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини