От х:

Днес в x:

300 деца помагат на Ники в борбата й с болестта

    Над 300 деца от хасковската детска градина № 3 – сграда „Незабравка“ и „Зорница“, се включиха в благотворителна коледна изложба-базар. Днес старт на акцията беше даден в забавачката на улица „Добруджа“, която се посещава от около 160 деца. Малчуганите и техните родители и учители бяха изработили невероятна коледна украса, картички, сувенири и празнични курабийки, други сладкиши. Родители и деца си избираха сувенири, които откупуваха срещу произволно избрани суми, събирани в кутии.

    Утре предстои да изложба-базар да бъде открита и в сграда „Зорница“ на улица „Кирил и Методий“, до СУ „Васил Левски“. В акцията там се включиха 150 деца.

    Това е традиционна акция на детската градина, чрез която подпомагаме различни каузи, обясни директорката Галя Милкова. 10% от събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Ники Корондилева, която се бори с рак на костите. С останалите средства ще се закупят образователни материали за детската градина. А сувенирите, които останат, ще бъдат предоставени за два базара в областна администрация - в подкрепа на жените, страдащи от рак на гърдата, организиран от хасковлийката Цвети Кънчовска (21-23 декември) и в акцията за лечението лечението на 7-годишната Елена Димитрова от Свиленград, организирана на 20 декември – Игнажден от областният управител Станислав Дечев.

    „Базарът в двете сгради на детска градина № 3 е традиционен и всяка година подкрепяме различна кауза. Идеята е да пробудим доброто у децата и с помощта на техните родители и учители да изработят нещо от сърце, с което да помогнем на хора в нужда“, обясни Галя Милкова. Миналата година част от парите бяха дарени за лечението на самоукия майстор Ивайло Панев, който изработва мини родопски къщи.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Хр
      Християнин
      2 -2
      20:33, 12 дек 2016
      Нека и направят 40 служби за здраве в която и да е Християнска църква и всичко ще е наред!

    Видеа по темата

    Последни новини