От х:

Днес в x:

2635 кубика пясък и 710 тона сол хвърлиха по пътищата в областта

За почистване на републиканската пътна инфраструктура на територията на област Хасково за периода от 3 до пети януари са използвани общо 253 машини, 2635 кубика пясък и 710 тона сол, съобщиха от областната адмнистрация. В почистването са взели участие 425 души. Данните са предоставени от Областно пътно управление – Хасково. Снегопочистването е било навременно, няма затворени пътища в областта и за периода не са регистрирани автопроизшествия.

Усилията са били съсредоточени основно за почистване на пътните артерии Е-80 (Свиленград-Хасково-Пловдив), Стара Загора – Димитровград – Хасково – Кърджали, Харманли – Тополовград, Свиленград – Ивайловград, Симеоновград - Гълъбово.

Снегопочистването на градовете, селата и четвъртокласната пътна мрежа се извършваше от общините. В Хасково са използвани 42 машини. В Свиленградска община техниката, заедно с тази на ОПУ, наброява 70, а 100 души са се включили в почистването на улиците. 53 машини са излезли в община Харманли, 35 в Димитровград, 54 в Тополовград. Най-много изразходвани количества пясък и сол има в Харманлийско – 600 т пясък и 200 т сол.

ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Капитан Петко" са почиствани 3 пъти за периода на снеговалежа от фирма "Волф".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини