От х:

Днес в x:

Сто потрошени в София за ден от поледиците

Над 100 човека с потрошени крайници приеха само за ден след падането на снега софийските болници, установи репортерска проверка на "Монитор".

Само до обяд в неделя 60 човека си тръгнаха от "Пирогов" с гипс, десетина със счупвания на глезените и ръцете бяха приети в Многопрофилната университетска болница "Света Анна".

Час по час линейки и частни автомобили докарваха хора с тежки травми пред травматологиите на големите лечебни заведения в столицата.

"Счупванията са причинени от заснежените и заледени улици, но са и в резултат на невниманието на гражданите", каза д-р Емил Йорданов - ръководител на дежурния травматологичен екип в "Пирогов".

На част от пострадалите се наложило да бъдат направени операции и да останат на легло в болницата за спешно лечение.

Същевременно от Столична община съобщиха, че към момента не се налага чистене на вътрешнокварталните улици в столицата, тъй като преспите не затрудняват придвижването.

През почивните дни, в периода от 31 декември до 5 януари, във травматологичните кабинети на болницата "Пирогов" са прегледани 662 възрастни и 94 деца. Това съобщиха от лечебното заведение.

За лечение във болницата са приети 94 възрастни и 16 деца. Извършени са спешни амбулаторни операции на 120 възрастни и 94 деца, посочиха от "Пирогов". Направени са 69 сериозни операции, обикновено на хора над 70 години, със счупвания на тазобедрената става.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини