От х:

Днес в x:

Общината ще помага на болни и бедстващи хасковлии с 20 000 лв.

Отделяне на 20 000 лева от бюджета на общината за създаване на фонд за еднократно подпомагане на болни, бедни или пострадали при бедствия, пожари и аварии граждани иска от Общинския съвет кметът Добри Беливанов. Към докладната записка е приложен и правилник за реда на отпускане на средствата.

Според предложения проект за правилник приоритетно ще се отпускат помощи за хора с доказани здравни и социални нужди или са пострадали при бедствия. Сумата не може да е по-малка от 200 и по-голяма от 1000 лв., като в изключителни случаи се допуска тя да е до 2000 лв.

Няма да се отпускат помощи за погасяване на банкови задължения, за данъци, такси и вноски към осигурителните фондове, задължения за текущи ремонти и наеми, както и за лечение по клинична пътека.

В правилника подробно са описани условията, на които трябва да отговарят хората, поискали еднократна помощ от общината. Създава се и регистър, в който се вписват всички подпомогнати лица.

Предложението на кмета Добри Беливанов ще се разглежда на сесията на ОбС на 16 декември.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    за всички
    16 0
    16:27, 10 дек 2016
    Че в Хасково останаха ли небедстващи хора??? Мислете повече за това как на всички да подобрите условията за живот съобразно правомощията си.
Последни новини