От х:

Днес в x:

ВиК ще оправят "ледената пързалка" на "Орфей" другата седмица

Изображение 1 от 2

    Разлята и замръзнала вода създава проблем в сутришните часове на шофьорите, които преминават през кръстовището между улиците „Орфей“ и „Сливница". Мнозина се оплакват, че е като ледена пързалки и застрашава по-невнимателните от тях. Сутрин, когато е още много студено, става опасно и за пешеходците, които преминават по пешеходната пътека. Лед имаше дори и в следобедните часове днес.

    Проблемът не е нов. На въпроса ни „До кога ще е така“ от ВиК – Първомай казаха, че аварията е сложна. До сега са се опитвали да я отстранят с козметични ремонти, но след това проблемът отново се появявал

    Началникът на местното ВиК - Николай Ставрев обясни, че се е наложило да изчакат малко да се вдигнат температурите, за да разкопаят проблемния участък. Оттам преминава магистрален водопровод, каза той. Това означава, че 1/3 от града ще остане без вода за известно време, а след пускането ѝ, при тези климатични условия е много вероятно да се случат още аварии.

    Въпреки това през следващата седмица се очаква да бъде отстранен проблемът, а разкопаният участък ще бъде асфалтиран през пролетта. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      12
      1212112
      8 0
      15:26, 9 дек 2016
      Ще видите , че по Коледа стават чудеса.
      Горе долу месец - два за да оправят този теч.
      А асфалт чак на пролет. ????
      Надявайте се на Нова година - Нов късмет с този кмет.
    • 2
      12
      1212112
      6 0
      15:34, 9 дек 2016
      Алооу В и Къто говорите пулни глупости.
    Последни новини