От х:

Днес в x:

Филм на Мел Гибсън триумфира в Австралия

Филмът "Възражение по съвест" на Мел Гибсън триумфира на церемонията по връчването на наградите на Австралийската академия за филмово и телевизионно изкуство, предаде Франс прес. "Възражение по съвест" спечели 9 отличия, сред които за най-добър филм и най-добър режисьор.

Филмът описва невероятната съдба на Дезмънд Дос (1919 - 2006), военния лекар от американската армия през Втората световна война, който отказва да носи оръжие и да убива.

В битката за Окинава той спасява живота на десетки ранени хора, пренасяйки едно по едно телата им от бойното поле. Дос получава медала на честта, най-високото военно отличие на САЩ. "Възражение по съвест" бе показан извън конкурсната програма на кинофестивала във Венеция.

В образа на Дос се е превъплътил Андрю Гарфийлд, който получи наградата за най-добър актьор. Филмът е заснет в Нов Южен Уелс, където е преминала голяма част от младежките години на Мел Гибсън. "Снимките в Австралия бяха чудесни", заяви 60-годишният режисьор, който през 1996 г. триумфира с филма си "Смело сърце" на церемонията за наградите "Оскар".

Австралийският актьор Пол Хоуган, звездата от поредицата за Дънди крокодила, получи наградата "Лонгфорд Лайъл" за цялостната си кариера. Миналата година същата награда, която носи името на починалата актриса и режисьорка, бе връчена на Кейт Бланшет.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини