От х:

Днес в x:

Стартира онлайн гласуване за любим туристически обект

Публичното онлайн гласуване за определяне на победителите в категориите на Годишните награди в туризма за 2016 започна. То се извършва на платформата www.tourismawards.bg, съобщават от Министерството на туризма.

Модулът за гласуване е пуснат от тази нощ. Всеки потребител може да избере своя фаворит.

От ведомството подчертават, че всеки човек може да гласува във всяка една от 16-те категории. Вотът си за фаворита обаче може да даде само веднъж. Гласуването ще продължи в рамките на 10 дни (до 18 декември 2016 г.) То ще бъде ограничено по индивидуално IP.

Над 200 кандидатури са подадени в продължение на над един месец в 15-те обявени категории. Номинираните в 16-ата категория "Изборът на българите" са определени предварително. Срокът за кандидатстване бе удължен поради големия интерес към някои от тях. Излъчени са и по-голям брой финалисти. Основната идея е да се отличат организациите и общините, работещи активно за подобряване на туризма в страната.

20 са финалистите в категория "Туристическа атракция/обект"; 15 финалисти -"Туристическо събитие"; 15 - в категория "Духът на България"; 10 - в категория "Специализиран туризъм"; 10 - "Туристическа дестинация"; 10 - "Иновация"; 15 - "Община на 2016 г. за културно-исторически туризъм"; 4 - "Община на 2016 г. за морски туризъм"; 7 - "Община на 2016 г. за планински туризъм"; 4 - "Община на 2016 г. за балнео и СПА туризъм".

Гласуването в категорията "Изборът на българите" започва от днес. Всеки може да гласува онлайн за своето любимо място между "100-те национални туристически обекта" и "50-те малко познати туристически обекта в България".

Ако даден обект не попада в предварително изброените, потребителите могат да гласуват със свободен текст. Всеки обект с минимум 10 гласа автоматично се включва в платформата и се съревновава с останалите.

Победителят в категорията ще се излъчи на базата на онлайн гласуването.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини