От х:

Днес в x:

Починалото 3-годишно момченце – недохранвано и с тежки заболявания

Починалото вчера 3-годишно момченце от хасковското село Николово е било недохранвано и с редица тежки хронични заболявания. Това е становището на съдебния лекар д-р Христо Еленски след аутопсията.

“При нормално тегло за тази възраст 15-20 килограма детето тежеше едва 9.400”, заяви д-р Еленски.

При аутопсията съдебният лекар е открил и редица тежки заболявания – гнойни възпаления в бъбреците, обриви по тялото, за които не е ясно на какво се дължат.

“Майката излеждаше неадекватна. Опитваше се държи сметка - “Защо ми умря детето?”, твърди, че се е грижела добре за него. Заявява, че се е хранело нормално, макар очевидно да не е така. Не пази епикризата от пловдивската болница, където детето е било лекувано, за да видим за какво заболяване става дума”, допълни д-р Еленски. Според него детето не е ставало от леглото месеци наред.

Починалото момченце било единствено дете на семейството.

Бащата също е бил вчера пред моргата, опитвал се да прави скандали, затова пристигнали и полицаи. Не се е стигнало до инциденти.

Полицията в Хасково разследва случая.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Мм
    ммдааа
    30 -5
    10:21, 9 дек 2016
    Така е като в Закрила на детето работят хора без съвест и морал! До кога министерството и народа ще търпят това не знам. Получават сигнал и веднага отиват когато става дума за съседски спор. Не проверяват дали някой не те е натопил и дали това което им е казал е истина, защото като видят деца и виждат една комисионна от приемния родител. Държат се лошо, арогантно с хората и ги третират като престъпници без дори да си направят труда наистина да помогнат. А деца без родителски надзор пъплят по улиците, бъркат по кофите и просят. Това е закрила на детето. Когато ги питаш лице в лице защо отговарят , "а вие ако бяхте приемен родител, щяхте ли да вземете такова дете". Сякаш те прибират само тези деца които биха били гледани от приемна грижа. Само,че на такива деца помощ не им трябва. Помощ трябва точно на тези деца на които родителите не им обръщат внимание на 5 години не си знае името, отрязан му е палеца за да може по-лесно да бърка по джобовете или ходи голо и босо посред зима да бърка в кофите. Ето това е Закрила на детето - зле управляване и бездействаща институция.
  • 2
    00
    000000000000
    20 -6
    11:28, 9 дек 2016
    В отдел "Закрила на детето" работят бездарници с ниско интелектуално ниво начело с шефката им Зюря Костадинова, мислят си, че като се подмазват на Манахилов от тях по- добри професионалистки няма, ама така е , като ГЕРБ не ги измете тези боклуци
  • 3
    Ед
    един
    5 -12
    11:49, 9 дек 2016
    Само тъпоумници могат да направят такива тъпи коме... Виж коментара
  • 4
    Гг
    ггг
    5 -1
    12:15, 9 дек 2016
    И при това са го гледали българи , с не малки финансови възможности , като съдя по къщата в която живеят !
    • Оп
      опарен
      2 -1
      14:02, 9 дек 2016
      при психично болна майка какво значение има какъв етнос е? Социалните е трябвало да следят
  • 5
    Оп
    опарен
    6 -3
    13:58, 9 дек 2016
    и ние пострадахме от една от с.Стамболово - Мария Вълчева. Некомпетентна, злобна, заяждаща се..."Аз каквото кажа, това ще стане!" - така вика. Пък какъв социален доклад направи - нито проверила данните които записала, нито ходила да види детето, изсмукала си от пръстите глупости, не направила проверка на дадените й данни. Съда и връща доклада и я пита защо е написала това, а тя отговаря, че по същото време била писала два доклада и разменила данните за състоянието на децата.Пълна некомпетентност. Да не говорим за арогантното й отношение към родителите. Ама така е като няма никакви санкции за некомпетентните в тоя сектор - страдат само родителите и децата. И честно казано се чудя как някой не я е претрепал тая...
  • 6
    00
    000000000000
    6 -3
    14:43, 9 дек 2016
    как да ги контролира мазния Стефчо, като той самия идва в 11ч на работа, всички го виждаме на паркинга пред социалните да пуши с часове
  • 7
    00
    000000000000
    6 -1
    15:00, 9 дек 2016
    повлекани със самочувствие, дето на жени не приличат, едвам си носят телесата
  • 8
    Ру
    руо
    4 -1
    15:08, 9 дек 2016
    повлекани със самочувствие, дето на жени не приличат, едвам си носят телесата
  • 9
    До
    до незапознати
    3 -1
    15:38, 9 дек 2016
    Когато стане ясна истинската причина за смъртта на детето някой от по-горе избълвалите помията ще се извини ли за публичното оклеветяване на без вина обвинени хора???
  • 10
    Do
    donor
    1 -1
    20:06, 9 дек 2016
    за какви социални и Закрила на детето говорите бе хора. Той детенцето няма майка. Каква е тази жена. Не мога да го проумея. Как може да остави собственото си детеда умре от глад и недохранване
Последни новини