От х:

Днес в x:

Половината мигранти в Харманли на свободен режим, били здрави

Над половината от мигрантите в бежанския лагер в Харманли са минали медицински прегледи, при които е установено, че са здрави. Медиците установили, че няма данни за опасни карантинни заболявания и риск за  населението, съобщиха от Държавната агенция за бежанците. В тази връзка председателят на ДАБ при МС възложи на директора на РПЦ-Харманли да създаде организация за поетапно възстановяване на пропускателния режим в центъра. Това ще става при спазване на Правилника за условията за настаняване и вътрешния ред в регистрационно-приемателните центрове.

Възстановеният пропускателен режим ще важи за чужденците, търсещи международна закрила, преминали медицински прегледи и обявени за клинично здрави.

За лицата, попадащи в уязвими групи, които не са прегледани, но се нуждаят от достъп до медицински и други заведения с оглед на здравния им статус или други потребности, ще се осигурява транспорт.
Прегледаните чужденци, търсещи международна закрила, за които има установен риск от разпространение на заразни заболявания, ще бъдат настанявани в отделни помещения на РПЦ-Харманли и лекувани. Скринингът ще продължи, докато всички лица бъдат прегледани, съгласно утвърдения график.
Действията по изпълнение на заповедта на председателя на ДАБ при МС ще се координират от директора на центъра с компетентните териториални структури на МВР.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Яя
    яяя
    4 0
    18:07, 8 дек 2016
    А такаа. Пак гласувайте за бандити .дойде .идлъга ви .и си отиде.
  • 2
    Не
    Незапознат
    2 0
    19:11, 8 дек 2016
    Ей какви управници имаме!Пполитическа измет достойна за презрение.Вместо
    да използват закона за бежанците и подписаните международни документи за да
    не ги пускат тези маймуни да от лагера правят обратното.Цели глави и
    алинеи има които да се ползват в подкрепа на това.Пък и последните събития са
    красноречив факт.Пък и им се предоставя транспорт за лечение.
Последни новини