От х:

Днес в x:

Кабинетът раздаде още 81 млн. лв.

Кабинетът отпусна 81,2 млн. лева. Предвидени са средства за Българската академия на науките и за училища, а основната част от парите отива за общините, за Министерския съвет и за съдебната власт. 

За БАН са предвидени 5,8 млн. лева, като те ще отидат за подпомагане на докторанти и млади учени, за мерки за преодоляване на демографската криза в България, за въвеждане на съвременни методи в образованието и работа с младите таланти. Средствата са и за изграждане на автоматизирана информационна система „Археологическа карта на България“, както и за управление на сеизмичния риск за сгради, обясниха от правителствената пресслужба.

1,1 млн. лв. отиват и за Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, за укрепване и реконструкция на сградата на „Жълтото училище“.

По бюджетите на редица общини са разчетени 24,5 млн. лв. за реализиране на инфраструктурни проекти. Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа и с подобряване на водоснабдителната система.

Одобрени са и допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 23,2 млн. лв. за финансово осигуряване през настоящата година на договора за продължаване на софтуерната осигуровка за програмни продукти на Майкрософт с придобит лиценз за безсрочно право на ползване за нуждите на държавната администрация.

За обезпечаване дейността на Държавна агенция „Разузнаване“ до края на годината се осигуряват допълнителни 1 млн. лв. за неотложни текущи разходи.

За покриване на неизпълнението на приходите по бюджета на съдебната власт с постановлението е одобрен допълнителен трансфер до 25,6 млн. лв. Той е определен на база очакваното неизпълнение на одобрената приходна част и разпоредбата на чл. 361, ал.4 от Закона за съдебната власт, съгласно която неизпълнението се покрива от наличности по сметки и със субсидия от централния бюджет.

Средствата по бюджета на Министерския съвет се предоставят за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2016 г. Останалите разходи и трансфери се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2016 г., допълниха от пресслужбата на правителството. 

Министерският съвет отпусна още 270 383 лв. по бюджетите на общини за дейности по националните програми „Без свободен час в училище“ и „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищно и училищно образование“, одобрени в началото на годината. С тях ще бъдат изплатени реално взети учебни часове от учители и възпитатели, които са замествали свои отсъстващи колеги в периода септември-октомври. С тях ще се финансират и годишните разходи за интернет на две училища, преминали от държавно на общинско финансиране.

На днешното си заседание кабинетът даде над 500 000 лева за персонал на няколко министерства. 

Миналата седмица в рамките само на няколко часа Министерският съвет даде повече от 2.2 млрд. лв. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    диджей грасхопърс
    1 -1
    19:45, 7 дек 2016
    Много лесно се раздават пари когато си отиваш и знаеш че никой няма да ти търси сметка
Последни новини