От х:

Днес в x:

Близо 3 хиляди студенти за 8 декември в Смолян и региона

За осигуряване на нормалното протичане на традиционните празненства по повод студентския празник “8-ми декември”, опазването на обществения ред, противодействието на престъпността и гарантирането на пътната безопасност, ОД МВР – Смолян предприема редица мерки. В периода от 07 до 11 декември заявените студенти-гости, които ще празнуват на територията на ОД на МВР – Смолян са около 2 700. Само в курортен комплекс Пампорово празнуващите ще наброяват около 1200.

В тази връзка на територията на всички РУ от областта са планирани специализирани полицейски операции по противодействие на престъпността и опазването на обществения ред в периода от 07 до 11.12.2016 г., за осигуряването на нормалното протичане на празника.

Създадена е организация за осигуряването на полицейско присъствие в районите около обектите, където ще се провеждат мероприятията – средства за подслон, питейни и увеселителни заведения, включително к.к. Пампорово. Ще се извършват системни проверки на увеселителни и питейни заведения – дискотеки, зали за хазартни игри, клубове и търговски обекти. В периода от 07.12. до 09.12.2016 г. са планирани провеждането на СПО с акцент върху водачи, управляващи МПС под въздействието на алкохол и/или наркотични или други упойващи вещества, неправоспособни водачи и водачи управляващи технически неизправни МПС.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини