От х:

Днес в x:

Доналд Тръмп стана "Личност на годината"

Сп. "Тайм" обяви Доналд Тръмп за "Личност на годината" в 90-ата си класация за човека, за добро или зло, оказал най-силно влияние върху събитията през годината. Изданието назовава Тръмп "избран за президент на Разединените американски щати".

В материала си за Тръмп списанието подчертава, че в момента предизвикателството пред избрания президент е колко дълбоко разединена е страната относно отговора на въпроса - за добро или за лошо?

За онези, които вярват, че всичко това е за по-добро, победата на Тръмп представлява забележителен удар срещу една закостеняла и арогантна управляваща класа; за тези, които го виждат като по-лошо, то е унищожение на заветните норми на цивилизованост.

Критиците му уверяват: почти половината от американците очакват расовите отношения да се влошат, а жените се страхуват, че победата му дойде за тяхна сметка.

Самият Тръмп предпочита да говори за отчуждените работници, които се стичаха на неговите имтинги и които повярваха, че един милиардер може да стане техен трибун.

"Аз ги обичам и те ме обичат," заяви Тръмп и обеща, че всяко едно негово действие ще бъде в тяхна полза. Но възможно ли е той, също като Рузвелт, да създаде един "Нов курс" за работниците в ерата на автоматизацията, да предоговори търговските споразумения и да отвори наново фабриките, пита изданието.

За да напомня на Америка, че демагогията се храни от отчаянието и че истината е точно толкова мощна, колкото доверието в тези, които я говорят, за това, че очерта бъдещата политическа култура чрез унищожението на вчерашната, Доналд Тръмп е Личност на годината за 2016 г., обявява "Тайм".

В шорт листата на класацията на списанието влизат още Хилари Клинтън, хакерите, певицата Бионсе и учените, разработили геномната технология CRISPR. 
 

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини