От х:

Днес в x:

Очакват близо 25 000 лв. приходи в бюджета от данък таксита в Димитровград

Около 25 000 лв. допълнителни приходи се окачват в бюджета на община Димитровград през 2017 година. Средствата са от новия данък върху таксиметровите превози, който влиза в сила от 1 януари, информира на пресконференция днес главният финансист на Общината Татяна Ванчева.

Годишно таксиметровите превозвачи трябва да плащат по 350 лв., според прието преди време решение на Общинския съвет. Не са много регистрираните в Димитровград таксиметрови превозначи, затова и сумата в бюджета не е значителна, допълни Ванчева. Тя посочи, че данъкът върху таксиметровите презови се плаща на тримесечие, както патентния налог.

Почти на 90% е готов бюджет 2017 на Община Димитровград, в края на следващата седмица се очаква финансовата памка да е финализирана, коментира още Ванчева. До края на декември от администрацията подготвят традиционното публично обсъждане, на бюджета а през януари 2017 ще бъде внесен и на сесия на Общинския съвет.

Не се предвиджа увеличение на местните данъци и такси в Димитровград през 2017 година, съобщиха още от финансовата дирекция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини