От х:

Днес в x:

EVN предлага термографски обследвания

Изображение 1 от 2

    С понижаването на температурите настъпва и времето на термографски изследвания като най-добър начин за определяне на местата, водещи до загуби на енергия в един имот или сграда. Всички желаещи могат да заявят услугата на EVN България – термографско заснемане и обслeдване на имоти и сгради. Дружеството я предлага от няколко години.

    Услугата е достъпна за всички, без значение на местоположението на имота, като в зависимост от броя им, цените варират от 95,83 лв. (без ДДС) до 157,50 лв. (без ДДС).

    До два работни дни след заявяване на услугата през зимата в EVN Офис, експерт се свързва с клиента и съгласува с него удобно време за посещение. След термографското заснемане дружеството предоставя подробен доклад с външни инфрачервени снимки на сградата и/или отоплителните тела. Експертите на ЕVN България обръщат внимание на откритите места със загуба на енергия и разясняване перспективите за тяхното отстраняване. Чрез новата услуга клиентите могат да извършват прецизно и цялостно енергийно изследване на своя дом, цяла сграда, както и на един или няколко жилищни входа.

    Термографското заснемане е възможно само по време на зимните месеци от ноември до март включително. Обследването се извършва от специалисти на EVN България чрез специализирана техника  инфрачервена камера. Невидимите за човешкото око топлинни потоци се улавят и преобразуват в инфрачервени снимки – термограми. Разпределението на топлината се визуализира в различни цветове според измерените температурни стойности.

    По този начин термографията прави възможно да се видят загубите на топлинна енергия, да се установят точно местата и причините за тях. Така се локализират точно неуплътнените и проблемни зони от външната конструкция на сградите. Посредством термографското обследване клиентите могат да установят енергийното състояние на външните стени на имота, качеството на изолацията, местата с висока загуба на енергия, както и дефектни връзки по конструкцията. В допълнение се предоставя информация за евентуални проблеми във вътрешните инсталации и местата с риск от влага и мухъл.

    EVN България предлага термографско обследване в различни варианти:

    • външна термография на сграда
    • външна и вътрешна термография на имот в сграда – професионално термографско изследване на външните и вътрешни конструкции на апартамент, офис.
    • термографска диагностика на зони в жилищни и бизнес сгради

    Термографията на сгради от EVN България е една от най-модерните услуги в подкрепа на дейности и мерки за повишаване на енергийна ефективност в жилищни или бизнес сгради.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини