От х:

Днес в x:

Приз "Рицар на добрата воля" за най-добрата доброволческа инициатива в Асеновград

Отличените доброволчески инициативи за 2016 г. на името на Донка Пашкова бяха обявени на официална церемония. Грамоти от името на кмета Емил Караиванов връчи директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности" Величка Стойчева. Традиционно бе връчен и призът "Рицар на добрата воля", който тази година отиде при Христо Коватлиев за инициативата - обучение и развитие на дигиталната компетентност на деца и младежи. Номинирани бяха 15 инициативи за доброволчество в изпълнение на различни каузи в областта на образованието, културата, екологията и др.

Трите приза "Донка Пашкова" бяха връчени на инициативния комитет с председател Кръстьо Момчилов за възстановяване на храм "Свети Георги" в Загражден, община Баните, Театрална работилница за мечти при читалище "Родолюбие" за възраждане и утвърждаване на самодейния театър в Асеновград и Сдружение "Устремени" за реализиране на инициативи в областта на екологията и туризма.

Рецитал за добротворчеството изнесе литературно студио с ръководител Гергана Тоскова, а с музикален поздрав се представиха ученици от класа по пиано на Кети Стоянова.

Конкурсът се провежда за трета поредна година по повод Световния ден на доброволеца - 5 декември съвместно с община Асеновград, Националния алианс за работа с доброволци/ НАРД/ и Градска библиотека "Паисий Хилендарски".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини