От х:

Днес в x:

Общината отделя пари за кучешки приют догодина

    Изграждане на кучешки приют през следващата година обмислят в община Хасково, съобщиха от администрацията. Изявлението бе по повод инцидента с 29-годишната Виолета Христова, която пострада тежко след като бе нападната от бездомни животни в парка край детската градина в Македонската махала. За инцидента Haskovо.net писа вчера. Младата жена била нападната от няколко кучета, паднала по стълбите, в резултат на което има два счупени прешлена и ще бъде поне два месеца неподвижна на легло. Тя била нападана и друг път, докато водела 6-годишния си син Ангел на градина.

    От общината допълниха, че се оглеждат и няколко терена край града за изграждане на приюта. Средствата ще се предвидят в бюджета за 2017-а. От общината обаче все още не съобщават какви пари ще се отделят за това.

    Към този момент агресивните кучета се откарват в приюта в Димитровград, където се обезпаразитяват, кастрират, слагат им се чипове и се връщат обратно. Това излиза на община Хасково над 100 лева на животно, затова от администрацията търсят начини за изграждане на собствен приют.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (33)

    • 1
      Чо
      човеколюбец
      31 -6
      12:58, 7 дек 2016
      В никоя европейска държава няма такова явление като бродещи по улиците бездомни четипиноги.
      Практиката да се "обезпаразитяват", кастрират и пущат отнава да бродят е безотговорна по отношение на здравето на гражданите, защото т.н. обезпарзитяване /доколко ефективно и действителноизвършено/ не изключва ново опаразитяване. Дефакто, те си разнасят десетки паразити и болести, по-голяма част от които са заплаха и за здравето на хората.
      Нормалната политика по отношение на бездомните кучета и котки е да бъдат прибирани в приюти, а тежкоопаразитените-евтаназирани.
      • Из
        Измамник
        10 -14
        14:55, 7 дек 2016
        Като са ни такива законите, така ще е. Нямали прав... Виж коментара
      • 12
        1234567890
        7 -5
        18:52, 7 дек 2016
        Хващат се и до месец ако не се намери някой да ги поиска се ефтанизират.САЩ не са по тъпи от нас за да го правят.
    • 2
      Ня
      няма куче - няма проблем
      30 -21
      13:10, 7 дек 2016
      Хващат се и се избиват - какво опезпаратявяване, кастриране и прочие тъпотии и харчене н агрешни пари. Нали после пак ще се напълнят с паразити, няма да спрат да нападат и все повече ще стават. Айде стига с тия природозащитници - който реве много да си ги вземе вкъщи и са спят при него на спалнята. Хайде де!
      • Оф
        офф
        11 -17
        14:06, 7 дек 2016
        палячо!!! мисли преди да пишеш бе каун Виж коментара
      • ..
        ....
        16 -14
        18:01, 7 дек 2016
        Как може такова нещо!!! Ти нямаш ли сърце??????? Те са толкова мили душички... Понякога стават такива неща, но това е начина по който се защитават. Ти кво очакваш кучето да стане и да ти се кара ли. Те са изплашени, защото почти всички ги гонят и ги ритат ти какво очакваш да направят а? Ами ако някой теб те гонеше и те риташе, ти щеше ли да си стоиш кротко и да си тръгнеш....Същото е при кучетата...Кво е тва нещо хващат и се избиват??? Шшшш... алоооо....те са живи същества....все едно ти като ухапеш или подгониш някой, за да се предпазиш да вземат да те убият....Тва ли е начина.... Чрез насилие....Просто нямам думи....
    • 3
      Ко
      КОЙ
      22 -13
      13:16, 7 дек 2016
      Що не питат тази нападнатата от псета горка жена какво да се прави с кучетата в града? Познайте от първия пътжкакво ще каже тя, дето 2 месеца ще се чуди и мъчи как да си гледа децата и как да живее въобще. И не е само тя - из целия град се оплакват хората от многото кучета навсякъде, ама кой да вземе мерки. Ще ми се извиняват, що никога нищо не правите навреме и намясто!
    • 4
      12
      123
      13 -5
      13:26, 7 дек 2016
      Какви следващи години ..сега в Монтана трябва да изчезнат
    • 5
      Kl
      kljbgh
      15 -5
      13:37, 7 дек 2016
      Общината и лъв да отдели или два за биологична обработка на отпадъците - кучета и екопсета!
    • 6
      Ма
      мастикаджия
      19 -7
      13:41, 7 дек 2016
      Пари за етинагиц/чети обратно/,Пари да джихадистите,пари за котките,пари за кучетата,пари.......
      А за редовите българи - безплатни кофчези от фазер.
      Така е ,като няма за политиците сопи!!!!
      • Ко
        Конан Варваринът
        3 -6
        20:41, 7 дек 2016
        То пък щото редовите българи са цвете за мирисане...
    • 7
      Г-
      Г-н Генчев
      15 -8
      13:44, 7 дек 2016
      До догодина ще станат сума ти си инциденти....На това му се казва „след дъжд качулка“
    • 8
      Д.
      Д.Жечев.
      13 -15
      14:18, 7 дек 2016
      Хайде бе,отворковци! Можете да пишете анонимни коментари тук,но да ви видим на живо. Ще ви се стъжни животеца. Личи си колко сте хора всички вие тъпанари,защото можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните! Вие явно нямате такова.
    • 9
      Пе
      Пенсионер
      21 -6
      14:21, 7 дек 2016
      Нека някой "природозащитник" вечер да бъде заобиколен от глутница кучета (много често около Кауфланд) и да им обяснява, че не са прави, макар, че имат право. Повечето хора обичат кучетата и то с право, но към агресивните тази любов остава несподелена.
      Обикновено агресивните кучата нападат по-слабите, старите или децата, имат безпогрешно чувство къде могат да развият безнаказано агресията си.
      Уважаеми природозащитници, обикновеният гражданин, плащаш данъците си, има също права. Не забравяйте, че можете да споделите тази любов с животните, нощно време, без хора наоколо за помощ, останали сами срещу глутница озверели песове, често пъти по-големи от обекта на вниманието им.
      Наистина труден въпрос за разрешаване.
    • 10
      Ди
      диджей грасхопърс
      16 -10
      14:54, 7 дек 2016
      Апелирам към гражданите ---избивайте ги но така че да не ви видят тия КЕЛЕШИ КУЧЕЗАЩИТНИЦИТЕ Кучутата нямт свършване подобно на ******ите затово методично и безспирно трябва да се унищожават стига с това фалшиво Кучелюбие
      • Пе
        Пенсионерка
        9 -9
        16:09, 7 дек 2016
        диджей грасхопърс ,май ти си келеша - глупав,безотговорен ,жесток мързеливец...Иди ги избий ти ,защо призоваваш хората да си вземат грях на душата...?! То от призиви и призоваващи злобни келеши , като теб сме в това положение....все чакате някой друг да си изцапа ръцете.. !
    • 11
      Пе
      Пенсионерка
      14 -10
      15:53, 7 дек 2016
      Пада ни се, дори е малко всичко,което ни се случва ...ето резултата от бездушието,безотговорността ,безсърдечието,жестокостта, омразата,егоизма,снобизма, мързела ни! Вземем куче или коте ,порадваме му се и като видим ,че то не е играчка,а иска обгрижване го изхвърляме на улицата,като стари обувки...и после се чудим откъде идват глутниците. А институциите нехаят, не изпълняват задълженията си,всичко през пръсти карат или кампанийно пущат прословутия "бял бус" измият си ръцете с твърденията ,че ги носят в Димитровград - никъде не ги носят , убиват ги, за да не харчат пари...Къде отиде човечността ,бе хора,какво хубаво чакате след толкова злоба и жестокост към по-слабите и беззащитни същества! Между другото уличните кучета са толкова наплашени и страхливи,не знам защо медиите и някои индивиди толкова тръбят за освирепели глутници - освирепели сме ние хората! И вместо да сте благодарни на шепата доброволци ,които на добра воля вършат задълженията на общината,вие ги плюете...срамота !!!
    • 12
      Ди
      Диян
      13 -8
      16:33, 7 дек 2016
      Кмете,с едни кучета не можеш да се оправиш а хората искаш да командваш.
    • 13
      Пе
      ПЕТЯ
      16 -3
      16:46, 7 дек 2016
      Те,бездомните кучета идват от хората. Вземат си куче после ,решат че не им харесва, пуснат го някъде вземат си друго и така.
    • 14
      Зз
      ззз
      13 -13
      17:19, 7 дек 2016
      Кучи или коте на улицата се обявява за дивеч, по 10 лв на брой и ловджиите ще свършат останалото.
    • 15
      Д.
      Д.Жечев.
      16 -10
      17:22, 7 дек 2016
      Алоооо,анонимните идиоти!! Можете да плямпате само зад екраните си,но очи в очи сте пълни мишки. Всички ей такива като вас развалят държавата ни. После се оплаквайте , че нищо добро не ви се случва. Ама много ясно,че като правите зло, ще ви се връща зло! Защо мен не ме е охапало нито едно куче , а като ме видят ми се радват и въртят опашки? Като имате комплекси не означава да си ги избивате върху невинните създания,които нищо не могат да направят. Това,което правите не е геройство,а дори напротив- само страхливците малтретират и убиват по-слабите от тях.
    • 16
      Па
      Пантелейка
      2 -7
      18:23, 7 дек 2016
      Аз неволно без да искам си изпуснах кучето и някой... Виж коментара
      • Чо
        човеколюбец
        2 -1
        18:52, 7 дек 2016
        Женските кучешки индивиди се третират по същия начен, както и човешките от женски пол при нежелана бременност. Освен това, има и превантивни средства.
    • 17
      Уж
      уж човек
      9 -4
      20:03, 7 дек 2016
      Ейййй прост и тъп хасковлия ,от вас по лошо животно няма,егаси и в просташкия град .Ама какви граждани сте Вие бе, от кол и въже събрани от селата , ама то и от какви села дето само тъпънари са се пръкнали и грам еволюция не претърпяли.
    • 18
      Фа
      Фалшименто
      3 -4
      22:16, 7 дек 2016
      Вие, които толкова жалостно закриляте горките псета, дали така се вайкате и за пиленцето и теленцето, и прасенцето, което ви сервират, а???? Айде, моля ви се! Явно повечето сте несемейни и без деца! Защото, ако имате деца и те са потенциално застрашени от нападение и ухапване, тогава ще ви питаме каква песен жална за горкичките песчета ще запеете! Я най- добре да се справим хуманно - няколко виетнамеца ще свършат работа :))) Какво се случва с ветеринарната клиника, там имаше много клетки - агресивните, бясните, краставите да се прибират под ключ и да бъдат приспивани. Гонили са ме кучета, мои близки са били хапани, това е кошмарно преживяване! Не ми говорете за горкичките кученца!!! Айде, моля ви се! От детето ми по- ценно няма! Лицемери и фалшиви кучелюбци! Хасково Нет - пуснете анкета, да се направи референдум и нека гражданите да решат - да се избиват ли или да се разхождат по улиците?! Кметът да не се чуди толкова! Колкото и критика да изяде, много повече ще са хората, които ще застанат зад него! Нека да сме жестоки в очите на някои. Аз като толкова много обичам животното, си го гледам като член на семейството. Домашните ни любимци са погребани в гробовете на нашите близки! Някой гледа ли какво става в махалата?! Колко само там се развъждат и плъзват по целия град! Какво ще ги кастрирате?! Това няма да помогне! Стига само чесане на езици! Иска се действие и резултати!
    • 19
      Ку
      кучезащитничка
      3 -2
      22:49, 7 дек 2016
      Лошотията ходи по хората, не по животните... жал ми е за вас, но всичко се връща.
    • 20
      Уп
      Упс
      2 -1
      23:06, 7 дек 2016
      Ей, кмете. Що си накарал секрерката си да се извинява? Ти мъж ли си. Кмет ли си или кво?
    • 21
      Бу
      Булгар-Булгар
      2 -3
      23:16, 7 дек 2016
      20+ години живях в Хасково, обикалял съм всички квартали като дете, никъде нямаше едно бездомно куче. Веднъж като ходихме да крадем череши във вилната зона на Кенана, видяхме мечка (пусната на разходка от един мечкадар), но г-жа Бардо се погрижи за този проблем. Политиката беше такава, че бездомните куче се евтанизираха. Съгласен съм, не е хуманно да се убива, но каква е алтернативата - обезпаразитяване и пускане на свобода за да може кучето да гладува, да му е студено и да се озлоби. Малко са хората които ще вземат куче от приют - детето реве иска куче като от филмите, не иска оръфлено помярче. Кучо-активистите ако малко помислят и по-малко джафкат, ще осъзнаят, че по-хуманно да се се отърве това куче от мъките, които го очакват на улицата.
      Стига сте писали глупости по форумите, прави са хората които се оплакват. Кучетата нямат вина, но и немогат да вземат решението, които ние можем - хуманна евтаназия след като кучето стои 2 седмици в приют и никой не го осинови.
      Айде със здраве!
    • 22
      Зр
      Зрител
      4 0
      23:53, 7 дек 2016
      100 хиляди за приют им били много на общинарите каза пиарката им по Нова ТВ. Ама 30 хиляди отгоре за коледна украса си гласуваха. Пък си сложиха старата украса :(
    • 23
      Пе
      Пенсионерка
      3 0
      01:18, 8 дек 2016
      Ами,госпожо Пантелейка,ако си бяхте кастрирали кучето ,както и да го изпускате ,нямаше да зачене.Ето за това безотговорно отношение говорим. А сега се каните още едно безотговорно действие(ако не се шегувате)да извършите ,като ги пуснете на воля, на произвола на улицата ,да гладуват ,на студ и жега ,подритвани ,бити и убивани...Това е нечовешко, наказуемо е. От такова пускане на воля се пръкват глутниците ...!
    • 24
      Ха
      Хасковлия
      3 -3
      09:22, 8 дек 2016
      Позор за община хасково - с едни кучета не може да се оправи, защо при георги иванов нямаше бездомни песове , а при герберите има. Ама какво да прави бай добри , той си е едно чиновниче и никога не е вземал самостоятелни решения. Мисля че е време да си ходи предсрочно, не ми трябва мухльо за кмет !!!.
    • 25
      Па
      Пантелейка
      0 -1
      19:09, 8 дек 2016
      Обръщение към Пенсионерка. Ами госпожо аз, от къде да зная, че кучките, можело да се кастрират Много съжалявам
    • 26
      Ан
      Анонимен
      0 0
      20:30, 8 дек 2016
      Клетките в зоопарка за които говори Д.Георгиев наистина стоят празни.Или по
      точно пълни са с други ''боклуци''.Малко и ремонт ще им е необходим.Това
      наистина е алтернатива.Но да не забравяме че беше действаща такава.Точно
      тези природозащитници направиха така че да бъдат затворени.Без да бъде
      предложена от тях друга възможност.Развалиха направеното,но не съградиха
      нещо ново което да е по-добро.Това са хора които или не знаят или не могат да
      си вършат работата.Ако те видят да носиш костенурка за да я махнеш от мястото
      си и занесеш на по подходящо ще те погнат като мародер.Ако намериш и занесеш
      в този зоокът ранен летящ хищник от защитен вид за да го излекуват
      и нахранят почват да разпитват кой го е донесъл размахвайки кочана с глобите.Не
      могат да различат добронамереноста от злонамереността.
    Последни новини