От х:

Днес в x:

EVN: крадат ни през ден в Хасковско, 150 000 лева щети

Изображение 1 от 3

    Основният проблем за EVN са кражбите на съоръжения в Хасковска област. 145 са посегателствата досега, което означава, че апашите шетат през ден. Откраднати са почти 10 км въздушни и кабелни линии на стойност 99 126 лева, в 51 трафопоста е извършена кражба на кабели за над 52 000 лева. От електроразпределителното дружество са направили 19 182 проверки на средствата за търговско измерване и са констатирали 8194 манипулации върху тях.

    Данните съобщиха представители на дружеството – регионалният мениджър Робърт Дик, зам.-председателят на Управителния съвет Калина Трифонова и членът на Съвета на директорите Костадин Величков, които бяха на среща в кабинета на областния управител на Хасково Станислав Дечев.

    Калина Трифонова заяви, че от EVN се надяват бъдещото правителство на България да продължи политиката на сегашното. Тя бе категорична, че не само в областта на енергетиката, но и в държавата като цяло, реформите вече са започнали да дават резултат и затова е необходимо тяхното продължаване и завършване.

    Пред губернатора гостите отчетоха, че през 2016 г. в област Хасково са направени инвестиции за 10,7 милиона лева. Изградени са системи за дистанционно отчитане на битовите електромери, развита е мрежата и е повишена сигурността на захранването, намалени са технологичните загуби, реконструирана е мрежата. Направени са 29 нови трафопоста и над 70 км нови електропроводи.

    EVN в Хасковска област е готова за зимния сезон. Направени са инспекции на съоръженията, осигурена е аварийна служба на 24 дежурства, без почивен ден.

    През 2017 г. предстои въвеждане на дистанционно отчитане на електроенергията чрез електромери от друго поколение. Тези уреди ще елиминират човешкия фактор, ще доведат до обективни резултати и ще осигурят непрекъсната онлайн връзка за наблюдение, която ще сигнализира за всяка намеса в уреда.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Яс
      ясно
      18 -2
      18:27, 6 дек 2016
      Калина Трифонова = герб= ясла на герб
    • 2
      Не
      Незапознат
      37 -1
      22:02, 6 дек 2016
      А ЕВН всеки ден,всеки час краде от нас.А после викат дръжте крадеца.Тези ЕРП
      са търгаши монополисти които изстискват нас и НЕК.Така наречените инвестиции
      на средства са пари принудително взети от всички.Такса електромер,топло електропренос....Опитват се да подминат и банките в оливането за всякакъв вид
      комисионни.Подмяната на електромери всичките си ги платихме.Сега с ''новото
      поколение'' пак ще се повтори същото.Разликата може да е само в цената която
      ще ни закърфичат за това. Увъртат се и подмазват на управници и висше
      стоящи политици говорейки че реформите им давали резултат.Но само за такива
      като тях.Надявайки се това да продължи до безкрайност.Което се и случва.Никое
      правителство до сега не посмя да им бие шута като на мръсно куче.При условие
      че имаше безброй доказателства за злоупотреби и нарушения.Да не говорим за
      фрапиращи противоконституционни действия със цел да си съберат измислените
      суми от нищо неподозиращите платци.А после кабелче им краднали,трафопост
      разбили.Те буквално кръв ни карат да капе от нас а реват че бълха ги ухапала!
      Да вървят на майната си!Нека който може да си взема това което са му открали!
      Не че това е решение.Но след като всяко правителство до сега е антибългарско
      какво друго остава?
    • 3
      Ал
      Алоо
      9 0
      08:39, 7 дек 2016
      Вкарвайте ги по бързо тези електромери ! Омръзна ми да плащам 200 лв ток , а тези които крадът зимата да плащат 30 лв ! Тези които се правят на най - големите в града всички са с излеквани електромери
    • 4
      Ди
      ДИДИ
      6 0
      10:19, 7 дек 2016
      Уплътнете работното време на служителите си като проверяват кой краде ток , а не да се скатават в колите да им мине работното време безцелно.После от нашите пари им плащате заплати.Инжинери , техници и др
    • 5
      As
      asko
      2 0
      15:16, 7 дек 2016
      Моля ЕВН ( на латински не излиза) да дадат автомобили на всички служители, а не да дискриминират хигиенисттките, защото чух че една от тях се оплакала, че няколко колежки ползвали един автомобил. Истински пазар на енергия ще има когато до електромерите идват поне два кабела и имаш възможността да си избереш към кого да се свържеш. А заплатите на служителите във фирмите които са частни, но са монополни, трябва да бъдат в % от средната работна заплата в държавата.
    Последни новини