От х:

Днес в x:

Бъчварова: Вървим към предсрочни избори

По добрата алтернатива за държавата е да има предсрочни избори и те да определят кой да управлява. Това заяви вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова в студиото на Би Ти Ви. Така тя даде да се разбере, че ГЕРБ няма да подкрепи РБ в опита му да състави правителство, ако получи мандат от президента Росен Плевнелиев.

По повод скандала с джиповете, купени от горски стопанства, а след това предоставени на НСО, Бъчварова заяви, че било честа практика министерства и ведомства да преразпределят ресурси, когато на някой не му достигат и не вижда нищо скандално в това.

След предсрочните парламентарни избори ГЕРБ не може да бъде в управляваща коалиция нито с БСП, нито с ДПС. Това се разбра от думите на вицепремиера по коалиционна политика и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчаварова в интервю пред Би Ти Ви. ("Дневник").

Причината за невъзможността да се управялава в коалиция с БСП са някои виждания на социалистите, сред които и тези за бежанците. От левицата настояват да се отмени взетото от кабинета "Борисов 2" решение за евентуално трайно заселване на мигранти в общините с демографски проблеми у нас. Невъзможността да се управява с ДПС е обявявана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.("Дневник")

Бъчварова повтори тезата на Борисов, че ГЕРБ ще участва в правителство, само ако е първа политическа сила на предстоящите парламентарни избори. По думите й няма как да има кабинет в рамките на този парламент. Според нея не е редно най-голямата партия да подкрепи правителство на по-малка не заради суетата на политиците, а заради избирателите й, които може и да не са съгласни. Не можело да има и кабинет с "министри под наем".("Дневник")

"Стабилно правителство може да има, когато има стабилно мнозинство. Фактът, че отиваме на избори, е тежко решение, но ние не се страхуваме от това. В следващия парламент политическото представителство ще е по-добро от това, което имаме в момента", категорична е Бъчварова.("Дневник")

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини