От х:

Днес в x:

Благотворителни кампании в Хасково с грамоти за доброволчески каузи

    Доброволчески благородни инициативи от Хасково бяха отличени с грамоти на провелата се във Военния клуб в София церемония. Организатори са Национален алианс за работа с доброволци и Фондация Лале, по повод Международния ден на доброволеца-5 декември.  Наградите бяха връчени в присъствието на президента Росен Плевнелиев.

    Доброволческата инициатива "Искам бебе“ на абитуриентите от випуск 2016 на хасковската езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” спечели наградата на Фондация „Лале”. Абитуриентите се отказаха от тоалетите си за изпращането в училище и дариха средствата за каузата на Фондация "Искам бебе", която подкрепя семейства с репродуктивни проблеми. Грамотата получи Гергана Атанасова от XII б клас.

    С грамота беше отличена и кампанията "Нов дом за Руми и малката й дъщеричка", организирана от Национален форум "Моето дете". 

    Още две иницатива на доброволци от Хасково са с грамоти -Младежкия центъ за библиотеките на открито и Тракийското дрежуство  за ация по събирани на книжки за българите в Одрин.

    Инициативите от Хасково бяха сред номинираните 51 от цялата страна.

    Каузите, които получиха освен грамоти и награди, са три. Сдружение "Бъдеще за децата"- Казанлък, под чиято организация деца от 5 училища са почистили и възстановили три запустели детски площадки в града. Наградена е и инициативата на „Каритас“ -София за работата за улесняване на интеграцията у нас на бежанци, получили закрила и установили се в София.

    Фондация „77" също е с награда за инициативата, свързана със засаждането на хиляди дръвчета у нас.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини