От х:

Днес в x:

Местан до президента: Може ли лъжкиня да управлява България

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан написа писмо до президента, премиера в оставка и председателя на НС, в което атакува Корнелия Нинова и заподозря намеса на Русия.

Причина за това станаха твърденията на руския ген. Решетников, който се води близък до Кремъл и разказа как се е срещал с нея през август и тя му казала, че ще издигат Румен Радев за президент. Вчера лидерът на БСП нарече думите му лъжа и внушения и отрече изобщо да е обсъждала кандидатурата на Радев с Москва. 

„Червеното таке падна, келят се видя“ - това е опит за буквален превод на турската поговорка „takke düştü, kel göründü“. Припомняме Ви я по повод на отчаяните опити на председателя на БСП г-жа К. Нинова да отрече безспорната руска намеса чрез генерал Решетников – директор на РИСИ ( Руският институт за стратегически изследвания - б.р.), във вътрешната политика на България и в избора ни да бъдем европейска и натовска държава. Скандалът придоби театрални измерения след твърденията на г-жа Нинова, че ген. Решетников лъже за разговорите си с нея", пише в писмото си Местан. 

По думите му е безспорно, че някой лъже и българското общество трябва да знае кой, а за това са нужни адекватни действия. 

"Ако лъжкинята е Корнелия Нинова, то въпросът, който стои включително пред избирателите на БСП, е може ли лъжкиня да оглавява партия, която има претенция за властта. А въпросът, пред който е изправено цялото българско общество, е може ли лъжкиня да управлява България. Ако обаче лъжецът се казва Решетников, ние сме изправени пред не по-малко сериозен проблем. 

Ако вярваме на Корнелия, че лъжецът е Решетников, то какви биха били целите на Решетниковите лъжи пред Царьград ТВ и пред Георги Коритаров в ТВ плюс. Защо му е да лъже, че в разговори с Нинова е поставил въпроса за излизането на България от НАТОкато въпрос номер две (номер едно е Радев да стане президент) за след парламентарните избори? Тук само ще маркираме някои от възможните изводи", допълва лидерът на ДОСТ. 

Според него или става въпрос за имперска арогантност, на която последна грижа са българските марионетки, или, което било още по-злокобно - "най-тривиален камуфлаж за прикриване на същинските довереници – крайните националисти от ПФ и "Атака", идеолозите на големия енергиен шлем от АБВ, анализаторите от Сараите; или …" 

Местан подчертава, че в прав текст Решетников признава, че Русия има стратегия да отклони България от нейния геостратегически път, като я извади от НАТО, което е намеса в суверенитета на страната и на алианса. 

По думите на Местан националната сигурност на България е тежко застрашена и  едно правителство, което уважава честта и достойнството на своя народ, дължи най-малкото протестна нота до Кремъл, откъдето да се иска отговор на въпроса дали директорът на РИСИ представя официални позиции на Москва. 

"Съобразно отговора минимум Решетников ще е персона нон грата, без възможност за февруарски или августовски посещения в нашата страна", допълва Местан. 

По думите му парламентът не може да бъде разпуснат преди да изясни този скандал, като създаде комисия, която да проучи всички обстоятелства около „спора“ Решетников - Нинова

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини