От х:

Днес в x:

Деца превзеха зала “Дружба” и завихриха весел купон

    В истински детски свят се превърна тази сутрин зала “Дружба” в Хасково, където се провежда тържество, посветено на 3 декември, световен ден на хората с увреждания. За настроението на публиката още в началото се погрижиха детските вокални групи “Дъга” и “Звънче”, а заместник-кметът Милена Трендафолова поздрави участниците и публиката.

    Драматизация на приказката “Дядо вади ряпа” представиха от дом “Марина”. Актьорите изпитваха неприкрита радост от изявата си на сцената и приказката сякаш им се стори твърде кратка.

    След тях пък възпитаниците на “Петър Берон” изиграха “Мързеливата снаха”, като демонстрираха не по-малък ентусиазъм и сценична треска.

    Сред публиката бяха деца от забавачките и общинските училища в Хасково. Те обаче не останаха дълго време на скамейките. На няколко маси бяха организирани детски работилници и децата се натрупаха около тях. Имаше ателиета за грим, за рисунки, за балони, които се превръщаха в животни и предмети.

    През това време на сцената вървяха различни състезания, а организаторите от общината бяха предвидили награди за всички.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Об
      Община Хасково
      16 0
      12:26, 2 дек 2016
      През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за международен ден на хората с увреждания. И на сайта на общината ясно е посочено, че тържествата са по повод 3 декември.
    • 2
      Ад
      Адмирации
      31 -2
      12:27, 2 дек 2016
      Браво!!! Поздравления за община Хасково за реализацията на това невероятно мероприятие! Днес Вие направихте тези дечица толкова щастливи, тези дечица , на които Бог е отредил тежка съдба, но ги е дарил с невиност и големи сърца. Днес Вие организирахте забава и среща на тях и техните врастници, които са здрави, днес Вие наистина и предоставихте възможността "Да мечтаят заедно". Трябва по-често да има подобни мероприятия за да може и обществото да вижда, че има хора с проблеми и всички ние сме отговорни, като общество и трябва да допринасяме всекидневно за по-добрия им живот.
    • 3
      Si
      sisi
      19 -1
      14:22, 2 дек 2016
      И сега,който е сложил МИНУС ,може ли да ми каже ЗАЩО???
      • Зз
        ззз
        17 -1
        14:44, 2 дек 2016
        Защото е кавал
    Последни новини