От х:

Днес в x:

Откриха оцелял под корпуса на разбития самолет

Кметът на колумбийския град Меделин Федерико Гутиерес съобщи, че под корпуса на катастрофиралия самолет е открит шести оцелял.

Така броят на жертвите на тежката авиокатастрофа, станала тази нощ в планинска местност край Меделин, бе коригиран на 75. Шестима са оцелелите, предаде Си Ен Ен. 

На борда на машината са пътували 72-ма души, включително почти всички футболисти от бразилския футболен отбор "Чапекоензе", както и 9-членен екипаж.

Първоначално властите на колумбийския град съобщиха, че загиналите са 76, но само телата на 25 от тях бяха идентифицирани. Сега от Агенцията за управление на риска от катастрофи уточниха, че оцелелите са трима футболисти, двама членове на екипажа и един журналист. Един от тях е открит часове след инцидента под фюзелажа на разбилия се самолет.

От там допълниха, че машината на чартърната авиокомпания LaMia е подала сигнал за извънредна ситуация заради електрическа повреда, след което е изчезнала от радарите, предаде The Telegraph. 

Ръководителят на колумбийската гражданска авиация Алфредо Боканегра каза, че властите в Богота не изключват възможността самолетът да е свършил горивото, преди да се разбие. Той обаче подчерта, че за момента основната версия на разследването е свързана с повреда в електрическите системи на машината. 

Отборът на "Чапакоензе" трябваше да играе в четвъртък срещу колумбийския "Насионал Меделин" в първи финален мач от турнира по футбол за Копа Судамерикана. Сред жертвите на катастрофата е и футболистът Фелипе Машадо, който игра за българския ЦСКА от 2007 до 2009 г. 
Бразилското правителство обяви тридневен траур. Президентът Мишел Темер заяви, че властите са мобилизирани да помогнат на семействата на жертвите.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини