От х:

Днес в x:

Новият 8 декември: Българските студенти – в сръбските кръчми

Българските студенти масово ще вдигат наздравици за празника си 8 декември в сръбски заведения. Те се оказват привлекателни за младежите ни заради ниските цени, балканската музика и това, че се разрешава пушенето на закрито, пише "Труд".

Изборът на стотици български кандидат-висшисти се е спрял на близките градове Пирот, Ниш и Димитровград. Там две нощувки с включена празнична вечеря, жива музика и осигурен транспорт излизат около 120 лева.

Столицата Белград тази година не е популярна, защото цените там са почти двойно по-високи, обясниха от голяма туристическа агенция.

В България и тази година фаворит на празнуващите студенти се очертава Банско. По данни на туроператорите най-търсени са пакетите с две нощувки и празнична вечеря, които струват между 80 и 120 лева за по-луксозните хотели.

Велинград също е търсена дестинация от любителите на СПА почивките, като цените там са малко по-ниски и пакет с две нощувки излиза между 60 и 100 лева.

Отсега са резервирани и голяма част от заведенията в София, отчитат представители на бранша. Цените за празнична вечеря с включено питие започват от 20-25 лв. и достигат до 60 лв. в най-популярните механи, които предлагат програма с жива музика или нестинари.

В борбата за привличане на клиенти все повече от кръчмите в София през тази година организират томболи с награди или конкурси.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини