От х:

Днес в x:

Стартъп пържи кюфте от месо, отгледано от стволови клетки (видео)

Това отгледано в лаборатория „чисто месо“ евентуално може да е бъдещето на хранителната индустрия и източник на нужните вещества за вегетарианците. генетиката позволява то да бъде получено  без „жестокост“ и без вреда за околната среда.

Базираният в Сан Франциско стартъп Memphis Meats планира да отглежда чистото месо в лаборатория от животински клетки. От компанията уверяват, че са отгледали успешно телешко месо и са изтествали вкусовите качества. В момента се готвят да разширят менюто и пилешко. Дори възнамеряват да подготвят пуйка за Деня на благодарността.

"Започваме с телешко, но пътната ни карта включва и пилешко, пържоли и дори цяла пуйка, стига да има търсене", казва говорител на компанията пред TechCrunch.

Идеята на Memphis Meat е, че настоящият метод за производство на месо в световен мащаб започва да се превръща в неустойчив. Огромен брой промишлено отглеждани животни биват изколвани и това има висока екологичната цена и носи рискове от замърсяване.

Сега Memphis Meats започна кампания в Indigogo. Надяват се, че ще са готови за широко навлизане на пазара в рамките на до 5 години. До момента в платформата за набиране на инвестиции са набрали около 54 хиляди долара.

Във видеото може да видите, как основателите на стартъпа пържат първото кюфте от „чисто“ месо.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини