От х:

Днес в x:

Слави Трифонов събира политиците на дискусия в НДК

Слави Трифонов събира на дискусия днес политическия елит в зала 6 на НДК. Темата е рефендума за промени в Изборния кодекс. 

На срещата са поканени представители на ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен Фронт, Атака, АБВ и БДЦ и омбудсмана Мая Манолова. „Темата е само една – кога и в какви срокове ще бъдат приети решенията от референдума от това народно събрание“, обясни Слави.

„Уважаеми сънародници, всички подозираме, че политиците ще направят всичко възможно да не приведат в действие вашето, нашето, решение от референдума. Защото в крайна сметка те трябва да приемат законите, с които да променят политическата система. И тъй като този закон за мажоритарния избор лично ги ощетява, те най-вероятно няма да искат да го приемат. Понеже аз не съм сигурен, а само предполагам, че ще направят така, реших да ги попитам как мислят да приведат в действие вашите, нашите, решения от референдума“, каза още Слави, цитирана на сайта на шоуто. 

Над две трети от участвалите в допитването казаха "да" на задължителното гласуване, а над 70 на сто подкрепиха депутатите да се избират по мажоритарен принцип, а субсидиите за партиите да бъдат по един лев за всеки получен действителен глас на последния парламентарен вот. 

Омбудсманът Мая Манолова вече внеси в парламента предложение за промени в избирателната система. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    By
    bydlo
    1 0
    18:35, 24 ное 2016
    Слави Робеспиер свика Националният Конвент, довечера в шоуто ще щурмува Бастилията.

    Остава някой да му обясни че, в България буржуа няма. Въобще....

Още новини

Последни новини