От х:

Днес в x:

Деца събират стара хартия, купуват дръвчета за Младежки център

    Във връзка с Европейската седмица за намаляване на отпадъците „Mладежки център“ в Хасково организира пункт за събиране на хартия. Инициативата започна от днес и ще продължи до 14 часа в петък. Желаещите могат да оставят хартия във фоайето на културната институция.

    Първи в акцията се включиха пет деца от 4 клас от ОУ „Христо Смирненски“ - Методи Маринов, Тома Николов, Тереза Желязкова, Виктория Кирякова и Росица Петрова. Втори в инициативата са техни връстници от ОУ „Климент Охридски“ - Мария Колева, Яна Матанова, Божидара Чернева и Камелия Тодорова, които членуват и в училищния клуб „Приятелчета на природата“. От СУ „Васил Левски“ също заявили, че ще се включат в кампанията по-късно днес.

    Събраната хартия в рамките на три дни ще бъде предадена в петък в пункт и с парите ще се закупят борчета, които ще се засадят пред Младежки център, обясни директорът Жанета Матанова.

    За първите 10, предали хартия, от РИОСВ са осигурили малки предметни награди. От екоинспекцията са предвидили и грамоти за първите 3 училища, които се включат в акцията, както за организаторите.

    „Заповядайте и предайте излишната си хартия, помогнете да запазим природата. Нека си припомним важната роля на дърветата за нашата планета!“, призоваха от Младежки център.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      мария
      1 0
      16:36, 23 ное 2016
      А как ще разберете кой са първите 10,които са предали хартия като не пише имената им на торбичките.Сниманите не са от първите,да си имаме уваженията.Или да има за всички ,или за никой,така е по-справедливо,нали???
    Последни новини